Friday
2024-03-29
3:24 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2018 » November » 22

A one zabrane za pagane iz Dela 15, da li se one po adventistima zasnivaju na Nojevim zapovestima ili je to jerusalimski sabor naredio zbog toga sto su ti gresi bili najrasprostranjeniji kod Grka. Naime, imali su hramski prostituciju, pili su krv, zrtvovali bikove djavolima i td.Izgleda da je saboru bilo mrsko da pise sve po redu pa su to zgrcili sto su bolje mogli.

Sto se tice Jerusalimskog sabora, srecni smo sto imamo i tiloko sto su napisali. To je samo scraceno tumacenje onoga sto hriscanska vera jeste u njihovom kontekstu. Kontekst je bitan inace ako primenjujemo bukvalno na nas kontekst, onda to nema smisla.

Kod Jerusalimskog sabora ima jedan problem sto postoje dve verzije dekreta: Aleksandriska i Zapadna. U zapadnoj se nalazi negativan oblik Hristovog zlatnog pravila a u Aleksandriskoj toga nema. Jako je cudno da su tako malo napisali jer su mogli da kazu: ''Deset zapovesti, cetiri koje su naveli plus cista i necista hrana.'' To poka ... Read more »

Views: 259 | Added by: bibleboy | Date: 2018-11-22 | Comments (0)

Nisam bas razumeo ovo oko zatvorenih kapija? Kapije su bile zatvorene svakog dana kada je opsada, a ne samo subotom. Nema smisla da se naglasi subota u vreme opsade. Jevreji nisu imali nekih ratnih restrkcija u vezi subote. Kada su se vidili ratovi, nebi oni subotom stali ako ih neprijatelji napadaju. Ta Hristova izjava ima smisla samo u kontekstu subotnog mira i blagoslova.

Pa nije on njima nalozio da se bore nego da beze. A bezanje je moglo najlakse da se izvede ako su kapije otvorene, a to je radnim danima jer subotom su bile zatvorene. A kada se opsada postavi onda su svakoga dana zatvorene kao sto si rekao.Mislim da Isus tu ipak cilja na fizicku teskocu prilikom bezanja jer prethodno upotrebljava izraz ''doilje''.Dakle, subotom je bilo mnogo teze pobeci. A On im je rekao da ne cekaju opsadu nego da na vreme uteknu. Mislim na okolnosti koje otezavaju bekstvo.

Sto se tice bezanja subotom, "bezanje ... Read more »

Views: 262 | Added by: bibleboy | Date: 2018-11-22 | Comments (1)

Izlazak 35,3 Na subotnji dan ni vatre ne ložite po svojim stanovima.

Sto se vatre tice, u uslovima u kojim je zapovest data, oni su lozili vatru za kuhanje a ne radi grejanja. Svakako da Bog ne zeli da se ljudi smrzavaju tamo gde je zima. Subota je dan radisti a ne smrzavanja.

Tako sam i mislio, ali jedan rabin rece da je zabrana paljenja vatre bila zato sto se ta aktivnost vrsila u svetistu. Jevreji kazu da se to odnosi na vatru, koju su palili radi bojenja tkanina i koža i pri taljenju metala, a pri proizvodnji pepela gasili bi žeravicu. Stoga je zabranjeno paljenje i gašenje vatre.

Views: 253 | Added by: bibleboy | Date: 2018-11-22 | Comments (0)

Calendar
«  November 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz