Wednesday
2024-04-24
2:39 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2013 » January » 26 » Bockanje na fajsbuku
9:31 PM
Bockanje na fajsbuku

  • Marianna Mira Maukovich Zalosna je cinjenica da su po tome primarno identifikovani a ne po Hristu, Njegovoj blagodati, milosti... kao Hriscani puni Njegove ljubavi, najbrizniji, najprijazniji, najmilostiviji, najdarezljiviji, najhumanitarniji, najskromniji, najpoverljiviji, najmudriji, najusluznijii...

    Kad su osobe iz raznih Hrisc. zajednica dosle do te istine, tako su se i prozvali, ali to NIJE samo danasnja primarna karakteristika pravih poboznih Adventista, vec starih legalisticnih. Svi sa takvom reputacijom ga poptuno pogresno predstavljaju, nazalost.

    Tako se ne odgovara coveku Baron sa visine, pa pokazujes nizinu sa "Ajde nazad za sto, Bibliju u ruke i citaj." To ucini ti i nauci kako se komunicira.
Marianna Mira Maukovich Istina je da je Bakioki prvo napisao knjige u prolog tradicionalnog Adv. ucenja a posle napisao to sto je pronasao Abraham, ali to i mnogi ne znaju ili nece da znaju, a kad saznaju ne veruju nama informisanima vec drze glavu u pesku kao noj. Ja imam moje razumevanje svega zasto je to sve ucinio i koje izdanje knjiga je bilo korektno a koje nije. A poricanje da nije rekao to sto je rekao pred kraj svog zivota bi bilo krajnje neposteno. Vidi se da si kopao Abrahame.
20. Јануар у 10:09 · Свиђа ми се · 3

  • Marianna Mira Maukovich Bez obzira sta si otkrio, Biblija nigde ne navodi ikakvu promenu vec se odpocinje sa njom u Raju Abraham i zavrsava u Otkrivenju da ce je svi spaseni svetkovati kroz svu vecnost. Pa taman da mi sutra svi profesori i teolozi moje crkve pocnu zboriti drugacije nego kako kaze Pismo, necu prihvatiti jer pismo jasno kaze da ce doci lazni proroci. Nikad ni ti ni ja necemo pogresiti da bas u svemu imitiramo Isusa Hrista, i to je to.
Marianna Mira Maukovich Mnogi danasnji nedeljari veruju da su tada isli nedeljom u sinagogu, da bi i On ili nikad u njoj nebi bio i propovedao iz Pisma. Eto kad nesto hoce da se veruje, veruje se a kad se nece i sve sto je kriostalno jasno u Pismu, nadje se milion razloga da se opovrgne...
20. Јануар у 10:28 · измењен · Свиђа ми се

Abraham Stratimirovic ''Bez obzira sta si otkrio, Biblija nigde ne navodi ikakvu promenu vec se odpocinje sa njom u Raju Abraham i zavrsava u Otkrivenju da ce je svi spaseni svetkovati kroz svu vecnost. Pa taman da mi sutra svi profesori i teolozi moje crkve pocnu zboriti drugacije nego kako kaze Pismo, necu prihvatiti jer pismo jasno kaze da ce doci lazni proroci. Nikad ni ti ni ja necemo pogresiti a bas u svemu imitiramo Isusa Hrista, i to je to.''

Promena kalendara je sprovedene u 4 veku, a Biblija u Proroku Amosu 6:3 je to navela kao prorocanstvo da ce se desiti. U Septuaginti taj stih glasi ovako: ''Teško onima koji dođu u zločesni dan, koji se približavaju i praznuju lažne subote,''


  • Marianna Mira Maukovich Abrahbame mnogi informisani znaju da je ta knjiga vrlo interesantna, jer nakon one njegove prve, čuvene knjige o suboti (From Sabbath to Sunday: A Historical Investigation of the Rise of Sunday Observance in Early Christianity), jedan tim protestantskih stručnjaka odlučio je da odgovori na tu Bakiokijevu knjigu, koja je zaista uzdrmala čitav protestantski, pa i katolički teološki svet u Americi, Britaniji, i uopšte na zapadu. Bakioki je, zatim, izdao knjigu - The Sabbath in the New Testament, kao odgovor na From Sabbath to Lord's Day: A Biblical, Historical and Theological Investigation. Isto je istina da kod prosecno informnisanog naseg naroda na Balkanu, vecina neznaju, pa mozda nikad ni nisu culi za tog autora, profesora... Obicno ovde na forumima takvog kvaliteta ljudi, taj koji vise zna biva ridikulisan, pa se ne cudi. Ipak na mojim policama moje kucne biblioteke njegova prva knjiga ima primarno mesto, sto ne znaci da neko nema pravo da odaberre tu drugu jer svi imaju slobodu savesti, posteno receno i po Pismu.



Marianna Mira Maukovich Ok, i kako bi Abrahame po svojim istrazivanjima odgovorio na ta dva pitanja? Zaista me interesuje.
20. Јануар у 11:00 · Свиђа ми се · 1

Marianna Mira Maukovich Opste je poznato da nema nikakvog razlloga za postojanje sedmice u kalendaru da nije biblijskog izvestaja o stvaranju i koji je i s kojim znacenjem sedmi dan, zar ne?
20. Јануар у 11:03 · Свиђа ми се · 2



  • Marianna Mira Maukovich Ok, hvala na odgovoru, nisi jedini koji tako mislis da je ispravno. A sad moram da se vratim u krpe jer sam samo ustala da popijem caj jer sam prehladjena, veoma sitni jutarnji sati kod mene. Sutra ujutro (nedelja) cu pokusati da vas pronadjem da vidim kako ste nastavili. Priznajem da se odavno nije ovako normalno diskutovalo na tu temu u ovoj grupi. Prijatan vam nedeljni dan.
  • Abraham Stratimirovic ''Opste je poznato da nema nikakvog razlloga za postojanje sedmice u kalendaru da nije biblijskog izvestaja o stvaranju i koji je i s kojim znacenjem sedmi dan, zar ne?''

    To je jako neobicno tvrdnja. Znam znam da to adventisti naglasavaju, medjutim Biblija u Psalmu 104:19, kaze nesto drugo, a tamo stoji da mesec pokazuje vremena, a sedmica je cetvrta vremenska jedinica, zar ne?

  • Marianna Mira Maukovich Da, da, rekoh da je po biblijskom izvestaju, tako da ateisti nemaju argumenat za sto imaju i koriste kalendar sa sedmicama, to sam mislila. Nije to iz moje glave, vec naucnika cija sam predavanja slusala, i logicno je, tako da nismo po tome u nesaglasnosti Abrahame. A sad odoh.
Abraham Stratimirovic ''Prijatan vam nedeljni dan.''

Prijatna i tebi i noc i dan, ja odoh da ispecem pekarski krompir i da skuvam supicu, a imam i ajvara, pa da rucam.
Marianna Mira Maukovich Koji mi ovo duh javlja da je ovaj Abraham ustvari Milos Popadic iz Subotice? Sto bi neko rekao, da ga govor izdaje... sam je, ima puno vremena za istrazivanja, i sve sto je s odusevljenjem verovao, sad se pobornicki opire, zna vise od prosecnih Adv. ne voli ih, mene pogotovo, a ovde pod drugim imenom ljubazno sad zbori... Posto je samac redovno kuva i to mi je bilo kao clue. Ako sam pogresila, izvinjavam se ali eto, sta cu kad sam brutalno iskrena, i sto je na umu to na drumu.
Views: 758 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  January 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz