Wednesday
2024-04-24
5:03 AM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2013 » March » 26 » EGW vizije su suprotstavljene Bibliji u pogledu mesa kao hrane.
5:58 PM
EGW vizije su suprotstavljene Bibliji u pogledu mesa kao hrane.
EGW vizije su suprotstavljene Bibliji u pogledu mesa kao hrane.

Kako bi ovde njihove nedoslednosti predstavo u pravom svetlu, pogledajmo prvo stav starešine Vajta koji prednjači u ovim stvarima.

On kaže:

''Neki od naše dobre braće su dodale svinjetinu u spisak stvari koje je zabranio Sveti Duh, kada su se apostoli i starešine okupili u Jerusalimu. Osećamo se pozvanim da protestujemo protiv toga, jer je to u suprotnosti sa jasnim učenjem svetih spisa. Da li ćemo staviti veći teret na narod nego što je Sveti Duh smatrao za shodno, i sveti apostoli našeg Gospoda Isusa Hrista? Bože sačuvaj. Njihova ispravna odluka je stavila tačku na to pitanje, i izazvala je radost u crkvama, i treba zauvek da zatvori to pitanje među nama." „Rivju", peti tom, broj 18.

Gospođa Vajt je u to isto vreme verovala i učila druge nečemu istom:

„Neki su otišli predaleko u bavljenju pitanjem ishrane. Krenuli su rigidnim putem i njihovo zdravlje je narušeno. Pomenut mi je Ročester. Videla sam da kad smo živeli tamo nismo jeli hranljive namirnice, kao što je trebalo, i bolest nas je skoro sahranila. Sve ovo nije u skladu sa Reči Božjom. Da Bog od svog naroda traži da se uzdržava od svinjskog mesa, on bi ih u to ubedio. Ako je crkva dužna da se uzdržava od svinjskog mesa, Bog bi to otkrio ljudima. On bi naučio svoju crkvu njenim dužnostima." „Svedočanstva", broj 5, 27-29. strana, sada je to uklonjeno. Ovo je pisano 1859.godine.

Šta ona podrazumeva pod hranljivim namirnicama? Kaže: „Nismo mogli da jedemo meso, ili puter, i morali smo da se uzdržavamo od masne hrane. Sklonite ovo sa stola sirotog čoveka, i ostaje veoma oskudan izbor. Naši napori su bili tako veliki da nam je trebala jača hrana." Drugi tom, 144.strana.

Kada je pisala jednoj sestri koja je bila fanatik po pitanju svinjske hrane, rekla je:

„Draga sestro, počela sam da te sažaljevam dok sam čitala tvoje pismo. Gospod mi je pokazao pre dve ili tri godine, da korišćenje svinjskog mesa nije test vere, i da njegovo konzumiranje nije greh protiv Boga. Ako draga sestro, tvoj suprug želi da koristi svinjetinu, slobodno je smeš koristiti."

Opet, 1864.godine, kaže: „Bog ljudima nije dao dozvolu da jedu hranu životinjskog porekla, sve do potopa. Sve je bilo uništeno, što bi moglo da se jede, i Bog je iz nužde dao Noju dozvolu da jede čiste životinje koje je poveo u barci. Ipak, hrana životinjskog porekla nije najzdravija za čoveka. Posle potopa su ljudi uglavnom jeli meso. On je dozvolio da one životinje koje imaju dug životni vek jedu druge životinje, kako bi se skratio njihov grešni život. Bog nikada nije imao nameru da svinjetina bude hrana u ma kojim okolnostima." „Duhovni darovi", 4. tom, 121. strana.

Prvo: Ako je Bog dao Noju dozvolu da jede meso, prvenstveno zato što nije bilo biljaka za jelo, zar ne bi ograničio tu dozvolu do vremena kada se može prikupiti dovoljno krompira, zrnevlja, i nečeg boljeg za hranu?

Drugo: Ako hrana životinjskog porekla nije najbolja za čoveka, zašto Bog nije rekao Noju da u barku stavi dovoljnu zalihu povrća, koja bi mogla da ih prehrani? Zar nije mogao da živi na povrću?

Treće: Ako je Bog zlima dao da jedu meso kako bi im skratio život, zašto je dao Noju da se isto tako hrani? Zašto je pravedni Avram ubio tele, dobro, i mlado, i nahranio anđele, ako je meso tako loša hrana?

Četvrto: Zar sledeće vizije ne pokazuju da živimo u vreme kada treba da se čuvamo zavodljivih duhova, i da se mesa zabranjuju kao hrana, koja je Bog stvorio da se prime sa zahvalnošću onih koji znaju istinu. Pogledati 1.Tim. 4:1-4,5.

Vidimo da je ista proročica učila da je svinjetina hranljiva namirnica, i da je proglasila za fanatike one koji se protive tome, a da sada uči da Bog nikada nije imao nameru da se ona koristi u bilo kojim okolnostima, i ide dalje i obeshrabruje korišćenje bilo koje hrane životinjskog porekla.
Views: 634 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  March 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz