Friday
2024-04-19
8:16 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2017 » November » 29 » Novi savremeni prevod Svetog Pisma
11:01 AM
Novi savremeni prevod Svetog Pisma

Predmet diskusije: Centar za Prirodnjačke Studije :: pocetak foruma


 

Upisao Miroljub Petrovic dana 31.10.2011 18:23
#20131

psychopax - poruka glasi:
A sta je to pogresno u novom prevodu? Sve je razumljivo i lepo objasnjeno.

Problem koji imaju sektasi, kojima smeta novo izdanje Biblije, kao sto im smeta sve sto ima veze sa promocijom Boga, je u sledecem: novi prevod Biblije je radila jedna grupa prevodioca koji su zeleli da ostanu anonimni. Taj prevod je dospeo u ruke jedne protestanske verske zajednice, ali sam i ja dosao do tog prevoda (covek iz te ekipe mi je doneo prevod). Ovi protestanti su objavili taj prevod Biblije za svoje potrebe i ta verzija nema da se kupi na trzistu. Institut za hebrejski jezik je izvrsio pregled tog prevoda, uneo odredjene ispravke, poredjao knjige kao sto je u originalnoj Bibliji, ubacio fusnote i dodatak, i dao izdavacu da stampa.

E sad, posto su ovi protestanti objavili novi prevod sa odredjenim ispravkama pre Instituta za hebrejski jezik, onda je to povod satanistima da osporavaju nas rad.

Ja nemam nista protiv da protestanti objavljuju nove prevode Biblije na savremenom srpskom jeziku. Cak mi je drago zbog toga, da ne bih ja morao da radim posao oko objavljivanja Biblije (posto nasa crkva nije zainteresovana da se bavi novim prevodom Biblije, nego jos objavljuje stari prevod sa apokrifnim knjigama koje je rimska crkva ubacila u Bibliju da bi opravdala neka svoja pogresna ucenja).

Cak sam razgovarao sa ovim protestantima i pitao ih zasto ne prodaju Bibliju sa novim prevodom, a oni su rekli da je ona namenjena za njihove clanove i za ljude koji sa njima proucavaju Bibliju.

Dakle, postoji novi savremeni prevod koji su uradili pobozni i vredni ljudi, a taj prevod nije dostupan ljudima. Ovi nece da prodaju Bibliju, i onda ja uzmem taj prevod koji mi je covek doneo, angazujem ljude iz Instituta za hebrejski jezik da se prevod pregleda, pokaze se da je prevod odlican, uneli smo odredjene korekcije, fusnote i dodatak, i knjiga je postala dostupna svima. Posao je bio mukotrpan, preko godinu i po dana smo radili na pregledu prevoda, prelomu, i ostalom, ali mislim da je to bio sjajan posao.

Dakle, u okviru ovoga sto sam naveo, satanisti pokusavaju da nadju neku zamerku da bi osporili nas rad, kao i rad prevodioca.
 
Moja jedina primedba je da se sedmi dan prevodi sa "šabat" a ne "subota". Naziv "subota" je prilagodjena reč na srpskom za "šabat" pa ako je cela biblija prilagodjena novom savremenom srpskom jeziku, logicno bi bilo da je i "šabat" adaptiran u "subotu".

Termin "subota" je iskompromitovan od strane subotara i zato nije adekvatan za upotrebu, a na kraju krajeva nije ni ispravan. Takodje, u prevou Biblije se za Bozje ime koristi rec "Gospod" iako je to nepravilno. Trebalo je da stoji "Jahve" ili "Jehova", ali posto je to ime iskompromitovano od strane Jehovinih svedoka onda smo ostavili ime Gospod.
 
Ali osim ove male primedbe mogu samo da skinem kapu ljudima koji su uradili veliki posao.

Ti skidas kapu, ali satanisti sikcu od muke. Preko IP adresa otkrivam identitet ovih satanista. Neki od njih su moji bivsi prijatelji. Kada saznaju da sam ih otkrio, zavuku se u misju rupu, ali to ne znaci da sam zaboravio sta su radili. Sada ih zakon stiti pa ne mogu da odem da ih posetim, ali lako moze da dodje vreme da prestane okupacija. Onda cemo se sresti. Bice to repriza susreta Isusa Navina i jerihonskih satanista.

Izmenjena od Miroljub Petrovic dana 31.10.2011 22:44
Views: 416 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  November 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz