Friday
2024-04-19
4:48 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2013 » March » 28 » Rejmond F. Kotrel, Propuštene prilike crkve
9:04 PM
Rejmond F. Kotrel, Propuštene prilike crkve
Crkvi adventista sedmog dana su 1950. godine predstavljene dve zapažene prilike da priznaju greške u vezi sa doktrinom o Svetinji. Prva je došla kad se radila revizija Biblijsih komentara o Knjizi Danila, koju su radili Rejmond F. Kotrel, Don F.Nojfeld, i Frensis D. Nikol. U jednom obraćanju koje je otkriveno 1985.godine, Kotrel se seća burnih događaja gde „smo se borili" da razumemo osmu i devetu glavu proroka Danila, i pitali „šta da stavimo u Komentare"?

Kotrel je na kraju proverio kako neadventistički učitelji stoje i otkrio da ni jedan ugledni hrišćanski teolog nije prihvatio doktrinu o svetinji! Veoma ugledni evagelista, Volter Martin, proučivši biblijske tekstove koje su izneli adventisti je rekao: „Ni jedan od ovih tekstova nema nikakve veze sa nekim aktuelnim sudom. Ni gramatika, ni kontekst ne podržavaju ovakav sadržaj...(doktrinu hrišćanske adventističke crkve).....koji se oslanja samo na citate van konteksta. Greška adventista je da oni iz Biblije izvlače takve zaljučke koje egzegeza ne može da podrži, a zasniva se na dedukciji i izvlačenju zaključaka iz pogrešnih premisa."

Pišući za magazin „Iterniti", Martinov saradnik, Barnhaus piše: „Najveći psihološki fenomen pokušaja očuvanja sopstvenog obraza u religijskoj istoriji." (doktrina o svetinji koja proizilazi iz Velikog razočaranja)
 
Mi lično ne verujemo da postoji i najmanja sumnja da ijedan stih u Bibliji podržava ovako čudan stav. Mi verujemo da su pokušaji da se on održi bajati, slabi, i jalovi." Što više neko bolje poznaje  Bibliju, to je manja verovatnoća da će on prihvatiti celu priču oko 1844.godine!

Kotrelovo istraživanje ga je navelo da ustvrdi: „Teolozi koji nisu adventisti su često proučavali adventistička verovanja i njihovim verovanjima pripisali zasnovanost na Pismu...Ali bez ijednog izuzetka, i često veoma emfatično, oni se ograđuju o tumačenje Danila 8:14, kao najgore vrste egzegeze (pripisivanje Bibliji nečeg čega tamo nema). Možda se nećete složiti, ali potvrđuje se pravilo bez izuzetka, a to je da što neko bolje poznaje Bibliju i proučava je, a nije adventista, to je manje sklon da poveruje u njihovo tumačenje Danila 8:14. „

„Da su samo neki manji detalji u pitanju, mogli bismo da odbacimo kritike, ali kada je u pitanju kamen temeljac doktrine, šta će se desiti? Nema ga! On je ovde predmet napada, i u izvesnom smislu, radi se o integritetu naše crkve! Nažalost, nikada se sa ovim nismo realno suočili!"

Views: 610 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  March 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz