Wednesday
2017-08-23
7:22 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 33

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2015 » June » 12 » STAP
5:20 AM
STAP
 
 
 

Vecina danasnjih ljudi koji se osecaju kao hriscani verovatno nisu nikad ni culi za Evandjelje po Dvanaestorici. Prema nekima, njega je napisao evandjelist Matej a od ovog Evandjelja su kasnije nastala s manje više izmena danasnja Evandjelje pa Mateju, Marku, Luki i Jovanu.
Evandjelje po Dvanaestorici je literarno delo Gideona Oeslija za koje njegovi sledbenici tvrde da ga je Gedeon primio od Boga. To se evandjelje u izvornom obliku kazu nalazi u nekom budističkom manastiru. Pitam se sta ce tamo?

 
 
 • Marica Durakovic Kanonska evanđelja — pouzdana i istinita
  Temeljito razmatranje apokrifnih evanđelja pokazuje da se u njima ne može pronaći istina o Isusu. Kad se usporede s biblijskim evanđeljima, nedvosmisleno se može zaključiti da iza njihovog pisanja ne stoji Bog (
  2. Timoteju 1:13). Budući da su ih napisale osobe koje nisu poznavale niti Isusa niti njegove apostole, nerazumno je tvrditi da kriju istinu o Isusu i počecima kršćanstva. Apokrifna evanđelja puna su izmišljotina i netočnih podataka koji nikome ne mogu pomoći da Isusa i njegova učenja upozna u pravom svjetlu (1. Timoteju 4:1, 2).
  Pisci biblijskih evanđelja dobro su poznavali Isusa i njegovu službu. Matej i Ivan bili su Isusovi apostoli, Marko je blisko surađivao s Petrom, a Luka s Pavlom. Osim toga pisali su pod vodstvom Božjeg svetog duha (2. Timoteju 3:14-17). Stoga je zaključak sasvim jasan: Četiri biblijska evanđelja pružaju nepobitne činjenice na temelju kojih svatko može jasno uvidjeti da je “Isus doista Krist, Sin Božji” (Ivan 20:31).
  [Bilješka]
   
  • Miloš Popadić ''Kanonska evanđelja — pouzdana i istinita''

   Imam zelju i volju da verujem da je upravo tako kako si postovala. Medjutim, ajmo objasniti ovo:


   Matej 10,10 Ni torbe na put, ni dvije haljine ni obuće ni štapa; jer je poslenik dostojan svoga jela.
   Marko 6,8 I zapovjedi im da ništa ne uzimaju na put osim jednoga štapa: ni torbe ni hljeba ni novaca u pojasu;
   Luka 9,3 I reče im: ništa ne uzimajte na put, ni štapa ni torbe ni hljeba ni novaca, niti po dvije haljine da imate.

   U dva Evandjelja Isus naredjuje ucenicima da ne ponesu ni stap, a u jednom zapoveda da se to ucini. Sta kazes na to Marice?
    
 •  
 • Marica Durakovic zato što su ŽIDOVI bili gostoljubuv narod i PRVI put kad ih je poslao znao je da će biti primljeni i na hranu i konak-kasnije više nisu bili dobrodošli ćim su saznali da su kršćani protivljenje je počelo i okolnosti su se promjenile Isus im zato i govori da sad nose sve
   
 • Miloš Popadić ''kasnije više nisu bili dobrodošli ćim su saznali da su kršćani protivljenje je počelo i okolnosti su se promjenile Isus im zato i govori da sad nose sve''

  Kako sve, samo je u pitanju stap, a radi se o jednom te istom dogadjaju.
   
 •  
 • Marica Durakovic Luka 22:Tada im je rekao: “Ali sada, tko ima kesu za novac, neka je uzme! Isto tako i torbu! I tko nema mač, neka proda haljinu svoju i kupi ga! 37
   
 •  
  • Miloš Popadić Zar to nije drugi dogadjaj u odnosu na onaj koji sam ja naveo i koji se zbio ranije?

   Luka 9,3 I reče im: ništa ne uzimajte na put, ni štapa ni torbe ni hljeba ni novaca, niti po dvije haljine da imate.
    
  •  
    
    
 •  
 • Marica Durakovic Moraš uzeti u obzir da je svaki pisac Evanđelja pisao onako kako je vidio-Bitno je da se radi o isto događaju a ne da li su sve riječi identične-evo ti još nešto zanimljivo-. U djelu Didahe, ili Nauk dvanaestorice apostola, nekanonskoj knjizi iz drugog stoljeća n. e. koja govori o kršćanskoj vjeri, savjetuje se da propovjednika koji je u prolazu treba ugostiti ‘jedan dan, a ako bude potrebno i sljedeći dan’. Kada propovjednik odlazi, “neka ne uzme ništa osim kruha (...); ako pak zaište novca, to je lažni prorok.” U tom djelu nadalje stoji: “Ako pak hoće kod vas zasjesti, a ima svoj zanat, neka radi i tako se hrani. Ako nema svoga zanata, providite prema vašemu razboru, da se ne dogodi da kršćanin među vama živi u besposlici. Ako pak to neće prihvatiti, taj trguje Kristom; čuvajte se takvih.”
   
 •  
   
   
Views: 174 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  June 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Entries archive

Site friends
 • Create your own site


 • Copyright MyCorp © 2017
  Free website builderuCoz