Thursday
2024-04-25
3:33 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2013 » September » 22 » Subota ili Nedelja
8:39 PM
Subota ili Nedelja
Irina Zahar Hinrichs Miloš Popadić Da se razumemo, nisam ja rekla ništa ni u korist nedelje ni u korist subote. Jednostavno sam iznela istorijske činjenice vezane za Konstantinov edikt. Znam kako adventisti izvrću ovaj istorijski događaj, a to ne dozvoljavam, jer tako manipulišu ljudima. Ne branim ja Konstantina, meni je jasno da je on ČISTO IZ INTERESA ozakonio hrišćanstvo, ali opet, ne dozvoljavam da se istorija falsifikuje, DOVOLJNO je falsifikovana. Imaju adventisti Bibliju i ona treba da im bude DOVOLJAN argument, nema potrebe da izvrću istoriju.

Što se tiče hrišćanskih crkava koje su svetkovale subotu, to je bio slučaj u onim krajevima gde je većinsko stanovništvo bilo jevrejsko. Recimo, koptska pravoslavna crkva, ili crkve na teritoriji današnjeg Bliskog Istoka (naročito Izraela), ali molim vas, to su teritorije koje su u Konstantinovo vreme bile TEŠKA PERIFERIJA. S njima Konstantin nije imao nikakvih dodira, on je hrišćanstvo ozakonio u ZAPADNOM DELU RIMSKOG CARSTVA, gde su hrišćani bili baš žestoko proganjani do tada. I ti hrišćani, a njih je bila OGROMNA VEĆINA, svetkovali su nedelju.

Primera radi, gorepomenuti Ignacij Antiohijski, bio je učenik apostola Jovana Bogoslova (koji je napisao Jevanđelje i Otkrivenje i tri poslanice). Taj isti Ignacij Antiohijski je VIŠE PUTA napomenuo da je DAN GOSPODNJI nedelja, kako ga je njegov učitelj (Jovan Bogoslov) naučio. Nadugačko i naširoko objašnjava Ignacij veličinu i važnost Gospodnjeg dana kao dana Vaskrsenja Isusovog i Njegove konačne pobede nad smrću. Pomenuti Ignacij je stradao 107. godine posle Hrista, dakle, nekih 15-20 godina posle Jovanove smrti na Patmosu.

Zašto onda postoje ljudi koji tvrde da je Dan Gospodnji u Otkrivenju 1:10 subota, kad Jovanov učenik kaže da je to nedelja? I zašto se izvrće Konstantinov edikt? I zašto se kriju BOGATI istorijski izvori koji svedoče i koji su VERODOSTOJNI, da su hrišćani slavili nedelju a ne subotu po Antiohiji, Solunu, Korintu, Aleksandriji, pa i Rimu? Stvarno nije dostojno subotara da LAŽU. Ne osuđujem ja njih što svetkuju subotu, nemam ništa protiv subote ni adventista, ali stvarno ovakve laži i prikrivanje istine zaista im ne ide u prilog i ne priliči hrišćanima. Do pre sto godina možda to niko nije znao, ali danas to može svako veoma lako da sazna. Čuj, RIMSKI PAPA uveo nedelju?????? Aha, ali malo sutra. Nedelju su svetkovali hrišćani trista godina pre nego što je hrišćanska crkva kao takva ozvaničena kao institucija.
Views: 616 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  September 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz