Wednesday
2024-04-24
3:04 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2017 » August » 12 » Subota u Novom Zavetu
5:54 PM
Subota u Novom Zavetu

Hebrejima 4,9 Dakle: preostaje neki subotni počinak narodu Božjemu!
(JB)

Miloš Popadić: Hebrejima 4,9 Jedan šabatski odmor ostaje dakle u pričuvi za narod Božji.
(TD)
=====
Koji ''neki'' i koji ''jedan''?

 
Miloš Popadić Jevrejima 4,9 Daklem je ostavljeno još počivanje narodu Božijemu.
(DK)
 
Miloš Popadić Sve zapovesti iz Dekaloga se mogu iznaci u Novom Zavetu osim jedne. Zasto?
 
 
Mladen Olujic Brate sve su tu, i nema ni jedne da nedostaje ... četvrtu razmotri s posebnom paznjom .
 
Miloš Popadić Da, ali u Hebrejima 4:9 stoji ''jedan sabatizam'' je ostavljen, a ne ''dan subotnji''. Ta rec ''sabatizam je kljucna za nasu temu.
 
Miloš Popadić Djela apostolska 13,42 Na izlasku su ih molili da im iduće subote o tome govore.
Djela apostolska 13,43 A pošto se skup raspustio, mnogi Židovi i bogobojazne pridošlice pođoše za Pavlom i Barnabom koji su ih nagovarali ustrajati u milosti Božjoj.
Djela apostolska 13,44 Iduće se subote gotovo sav grad zgrnu čuti riječ Gospodnju.
 
Miloš Popadić Marko 2,27 I govoraše im: subota je načinjena čovjeka radi, a nije čovjek subote radi.
 
Mladen Olujic Da SUBOTA JE NAČINJENA DA BI POSLUŽILA ČOVJEKU! A ne čovjek SUBOTI . DAKLE ONA DAJE BLAGOSLOV I MIR I POSEBNO DRUŽENJE S BOGOM ! Još i da se ne bavimo samo svojim potrebama već da bi imali vremena i bolesnima kao i nemoćnima pomoći i biti od koristi .
 
Miloš Popadić Izaija 56,1 Ovako govori Jahve: "Držite se prava i činite pravdu, jer će uskoro doći moj spas i objaviti se moja pravednost.
Izaija 56,2 Blago čovjeku koji čini tako i sinu čovječjem što se toga pridržava: koji poštuje subotu da je ne oskvrni i koji ru
ke svoje čuva od svakoga zla djela.
Izaija 56,3 Neka sin tuđinčev koji je prionuo uz Jahvu ne govori: "Jamačno će me Jahve odvojiti od svojega naroda." Neka uškopljenik ne govori: "Ja sam, evo, tek suho drvo.
Izaija 56,4 Jer ovako govori Jahve: "S uškopljenicima koji obdržavaju subotu, koji izabiru što je meni drago i ostanu postojani u Savezu mome -
Izaija 56,5 podići ću u kući svojoj i među svojim zidovima spomenik i ime, bolje nego sinovima i kćerima, dat ću im vječno ime koje neće biti iskorijenjeno.
Izaija 56,6 A sinove tuđinske koji pristadoše uz Jahvu da mu služe i da ljube ime Jahvino i da mu budu službenici, koji poštuju subotu i ne oskvrnjuju je i postojani su u Savezu mome,
Izaija 56,7 njih ću dovesti na svoju svetu goru i razveseliti u svojem Domu molitve. Njihove žrtve paljenice i klanice bit će ugodne na mojem žrtveniku, jer će se Dom moj zvati Dom molitve za sve narode.
 
Miloš Popadić Isaija 56,2 Blago čovjeku koji tako čini, i sinu čovječijemu koji se drži toga čuvajući subotu da je ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zla.
(DK)
 
Miloš Popadić Isaija 66,23 I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako tijelo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.
 
Miloš Popadić Darby Bible Translation
There remains then a sabbatism to the people of God.


Jubilee Bible 2000
There remains therefore a rest {Gr. Sabbatismos} for the people of God.
++++++++++
Koji ''neki sabatizam''?
 
Miloš Popadić Nemija 9,14 I obznanio si im subotu svoju svetu, i dao im zapovijesti i uredbe i zakon preko Mojsija sluge svojega.

 

Mladen Olujic Kada čitamo pismo , onda bi trebali zapaziti da je bilo više subota = počinka ! Dakle, sedmični , praznični , mjesečni , godišnji , Itd . I zemlja je imala svoju subotu = počinak , jeli je svake sedme godine zemlja poćivala i nije se ništa , ni sadilo ni sijalo . Jel je tako zapovjedio gospod ! Ali SHABBAT = POČINAK I PO REDU SEDMI DAN U SEDMIČNOM CIKLUSU JE BIO POSEBAN , JELI JE PRSTOM BOŽIJIM SAMO TA SUBOTA = POČINAK , PISAN ; I BOG je lično sišao na sinajsku goru i lično je svojim prstom napisao i to na prvoj ploči, što znači da je ta SUBOTA KOJA PRIPADA GOSPODU LIČNO ! Jel je prva ploča napisana da nam se ukaže kako se poštuje BOG , TVORAC SVEGA VIDLJIVOG I NE VIDLJIVOG ! Uza to je napisao BOG ! Da se SJEČAMO TOGA DANA JEL GA JE I BLAGOSLOVIO I POSVETIO ! . Upravo je taj sedmi dan i zaštita od sotonske prevare , jel se vrjeme ne može IZBRISATI I TAJ DAN NAM GARANTUJE DA PROSLAVLJAMO PRAVOGA BOGA ! . Muslimani imaju petak , mnogi nažalost nazovi HRIŠČANI IMAJU , prvi dan sedmice , NEDELJU . DOK SAMO PRAVI BOG TVORAC SVEGA IMA SVOJU. SUBOTU =POČINAK ! . Dakle kada mene neko upita kojoj vjeri pripadam ! Ja tada odgovaram da pripadam TVORCU NEBA I ZEMLJE KOJI JE POČINUO , KADA JE OBAVIO STVARANJE SVEGA VIDLJIVOG I NE VIDLJIVOG !!! Sada se pitamo dali u jevrejima poslanici Pavle govori o tom SHABBATU , ILI NE . Ja tvrdim da Pavao govori i piše upravo o tom sedmom danu , kada je Bog poćinuo od svih djela svojih ! Koja učini ! Jeli ako pažljivo i sa interesovanjem ćitamo ccjelo to poglavlje, zapazičemo da pavao piše : Kako bi trebali tog dana koji Bog naziva svojim ! počinuti OD SVIH DJELA SVOJIH , KAO I BOG OD SVOJIH !!! Dakle nikako drugačije , več onako kao i Bog !!! ; sada da razmislimo malo i o tom , kako to da je Isus , stavljen baš prije zalaska sunca u grob, i kako to da je VASKRSAO , posle zalaska sunca ! Tačno kada se SEDMI DAN = SHABBAT = POČINAK ZAVRŠIO ! . Dakle Isus je obavio svoju misiju na zemlji i počinuo je od svih djela svojih kao i Bog od svojih prilikom stvaranja ! I zato Bog veli , EVO SVE NOVO TVORIM ! AMIN BB.
====================

Djela apostolska 14,15 Ljudi! šta to činite? I mi smo kao i vi smrtni ljudi, koji vam propovijedamo jevanđelje da se od ovijeh lažnih stvari obratite k Bogu živome, koji stvori nebo i zemlju i more i sve što je u njima;

Otkrivenje 14,7I govoraše velikijem glasom: bojte se Boga, i podajte mu slavu, jer dođe čas suda njegova; i poklonite se onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

Koja se zapovest citira u zadnja dva stiha koje sam naveo? Prva ili Cetvrta?

 

Views: 411 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 3
3 dj0uronikcevic260  
0
Božiji kalendar ima:

1.Početak godine koji je na proleće, (početak ili prolećna ravnodnevnica) kada se priroda budi, kada sve počinje da cveta i da buja jednom rečju počinje život.
Sa druge strane imamo rimsko-satanistički koncept nove godine, koji počinje prvog januara, kada je sve mrtvo i ništa se ne dešava u prirodi.

2.Početak meseca se određuje mladinom, odnosno Bog je na nebu postavio videlo manje da upravlja mesecima i danima, okačen je na nebu, da bi svi narodi mogli da se orjentišu pomoću njega.
Sa druge strane imamo rimsko-satanistički koncept početka meseca, koji je određen proizvoljno, i nema nikave veze sa prirodom.

3.Početak dana od 24 časa koji počinje zalaskom sunca, i koji je vezan za prirodnu pojavu, sunca.
Sa druge strane imamo, rimsko-satanistički koncept dana, koji počinje u ponoć kada se u prirodi ništa ne dešava.

4.Početak obdanice koja traje 12 sati i početak noći koji isto traje 12 sati. ( zimi je dan kraći)
Sa druge strane imamo  rimsko-satanistički koncept, gde je sve spojeno u 24 sata.

5.Biblijski Šabat je povezan sa prirodom, odnosno mladinom, gde je svakog meseca Šabat 8,15, 22 i 29. što potvrđuje Biblija.
Sa druge strane imamo rimsko-satanistički koncept 6+1 od stvaranja sveta pa do danas, i kada pitamo nekoga da nam izračuna 6+1 od postanja, tako da se poklopi sa današnjom subotom, dolazimo do gubljenja godina posle potopa, tako da se nemože izračunati.






2 dj0uronikcevic260  
0
Prvo, Bog ima svoj kalendar, po kome se računa vreme i po kome se svetkuju praznici.
Drugo, Bog je na početku dao prirodne znakove na nebu, kojima treba da se narod Božiji služi, da bi odredio vreme za praznike.
Treće, nardi danas u većini koriste gregorijanski kalendar, koji je nakaradan i nema nikave veze sa prirodom.
Četvrto, današnji jevreji i adventisti hoće da biblijski dan od odmora uklope u katolički kalendar,

1 dj0uronikcevic260  
0
Ova subota nema nikakve veze sa biblijskim šabatom, odnosno danom u koji se hrist odmarao

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  August 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz