Friday
2024-04-19
6:06 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Protivrecnosti (ako se dokazu) u Kur'anu - Forum »
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum » Test category » Test forum » Protivrecnosti (ako se dokazu) u Kur'anu
Protivrecnosti (ako se dokazu) u Kur'anu
bibleboyDate: Saturday, 2011-07-09, 9:26 AM | Message # 1
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
Posto medju muslimanima vlada misljenje da je Kur'an knjiga savrsena, tj. da u njoj nema ni jedne protivrecnosti niti dvosmislenosti, zamolio bih iskrene i upucene muslimane da ospore sledece, po misljenju mnogih hriscana, kontradikcije u Kuranu.
Samu svetu knjigu islama mozete naci na ovom linku http://www.bhmed.org/islam/musaf/index1.htm ):

1) Nebo i zemlju je Allah stvorio za sest vremenskih razdoblja po suri 7:54,
a za osam vremenskih razdoblja po Suri 41:9-12!
Kod ove prve sporne tacke je nesumljivo u pitanju dvoznacnost, jer se 10 ajet 41 sure moze razumeti na dva nacina:
1) da je sve ono sto je pobrojano u tom ajetu stvoreno za 4 vremenska razdoblja, ili
2) da je sve ono sto je navedeno i u 9 i u 10 ajetu stvoreno za isti broj vremenskih razdoblja, ako objedinjeno sagledamo.

Da je Kuran zeleo 41 surom od 9-12 ajeta da kaze da su nebo i zemlja za 6 vremenskih razdoblja stvoreni, on ne bi isao na diferenciranje vremena po naznacenim ajetima pa da se onda neka od vremena gledaju objedinjeno, a neka zasebno. Sura 41:9-12 je namerno data u strukturalnoj dvoznacnosti, to je vise nego ocito, da bi sa jedne strane bila u saglasnosti sa Surom 7:54, a sa druge strane da bi se iznegirala biblijska sedmica, uvodjenjem novog simbolickog elementa, osmice.

2) U Suri 22:47, Allahov dan je jednak 1.000 ljudskih godina, a u suri 70:4, jedan dan je opisan sa 50.000 ljudskih godina.

3) Kazna za preljub je bicevanje 100 puta za oba pola u Suri 24:2, dok je u Suri 4:15-16, kazna dozivotna robija zene, a nikakva kazna za muskarca!

4) Sura 2:256 tvrdi suprotno nego Sura 8:38-39, koja naredjuje muslimanima da se bore dok sve ostale vere osim islama ne budu unistene. Slicno, Sura 45:14 govori muslimanima da oproste nevernicima dok Sura 9:29 naredjuje da se protiv njih bore.
 
bibleboyDate: Saturday, 2011-07-09, 9:44 AM | Message # 2
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
5) Sura 3.3.
On tebi objavljuje Knjigu, pravu istinu, koja prethodne potvrđuje, a Tevrat i Indžil objavio je!

Ako je Alah objavio Tevrat i Indzil (Toru i Evandjelje), zasto se onda pojedini odlomci krivotvore naknadno i time falsifikuje Bozja Rec??

Jer, ako je Allah objavio ove dve knjige, sto gornja sura potvrdjuje, ko ih je falsifikovao naknadno i ko je sebi uzeo pravo to da ucini? Zar Alah menja svoje misljenje kao npr. u vezi svoga Sina Isusa da je andjeo Gabriel navestio rodjenje Sina Bozjega, Isusa, te raspece i Uskrsnuce (srz Evandjelja) koja muslimani negiraju itd.? Kako je to moguce ako je Allah objavio Indzil i objavu potvrdjujete gornjom surom???!!!
Uostalom, i sa smerom molitve prema Mekki umesto prema Jerusalimu kada Jevreji nisu prihvatili islam, ocituje se nedoslednost.
 
bibleboyDate: Saturday, 2011-07-09, 10:18 AM | Message # 3
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
6) Muslimani tvrde da je ceo Kuran "izdiktirao" Alah Muhamedu, a gle kad tamo neki ''Mi'' (vidi ajeti dole) uzimaju pravo nesto dokinuti i krsiti Allahovu zapovest u samom Kuranu!!!

Procitajte prvo Ajet 10.64 i ajet 18.27; a procitajte i ostale.

----

10.64. za njih su dobre vesti i na ovome i na onome svetu - Allahove riječi niko ne može izmijeniti - to će, zaista, velik uspjeh biti.

16:101. Kada ''Mi'' ajet dokinemo drugim - a Allah najbolje zna što objavljuje, - oni govore: "Ti samo izmišljaš!" A nije tako, nego većina njih ne zna.

Neki misle da Allahove rijeci niko ne moze izmeniti; kad tamo neki ''Mi'' to cine...
-------------

18.27 Kazuju iz Knjige Gospodara svoga ono što ti se objavljuje, niko ne može izmeniti reči Njegove, pa ni ti; osim kod Njega, nećeš naći utočišta nikakva.

2.106 Mi nijedan propis ne promenimo, niti ga u zaborav potisnemo, a da bolji od njega ili sličan njemu ne donesemo. Zar ti ne znaš da Allah sve može?

Pa zar moze covek bolji propis napisati od samog Allaha???
--------------

15.9. Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdeti!
Hmm, a zar nije Allah, kakvi Mi?

39. Allah je dokidao šta je hteo, a ostavljao šta je hteo; u Njega je Glavna knjiga.
Da, tako se i molilo na pocetku u pravcu Jerusalima dok nije izislo na vidilo, da Jevrejin nece prihvatiti Islam pa su se mislimani poceli moliti okrenuti prema Mekki; ko je to dokinuo, Mi ili Allah?)!!!!!
 
bibleboyDate: Saturday, 2011-07-09, 10:55 AM | Message # 4
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
Kuran u sukobu sa biologijom.

7) ''In Surah 23:14, the embryo is said to be formed from a joining of the sperm with a clot of blood.
This incorrect view entirely ignores the equally important presence of the female ova (egg), and the process of fertilisation which occurs between the egg and the sperm.''

Dakle, u navedenoj suri stoji da se embrio formira pretvaranjem sperme u "clot of blood" (ugrusak). Mi znamo da nije u pitanju ''clot of blood'' nego ZENSKO JAJASCE!!!
 
bibleboyDate: Saturday, 2011-07-09, 2:45 PM | Message # 5
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
8) ''In Surah 51:49, the Qu'ran claims that Allah made everything in pairs. However, we know that there are several species of plants, animals, and monerons which reproduce asexually through parthenogenesis, and which have only one gender, or really no gender at all.''

''У Сури 51:49, Куран тврди да је Аллах учинио све у паровима. Међутим, знамо да постоји неколико врста биљака, животиња и монеронс који се репродукујe асекуално кроз партеногенезу, а који имају само један пол, или заиста немаju пол уопште.''
 
bibleboyDate: Saturday, 2011-07-09, 3:04 PM | Message # 6
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
Sigurno je da nije samo Muhamed pisao Kuran. Neki izvori tvrde da je bio nepismen te je samo recitovao, a drugi su zapisivali to sto je govorio. Kako je Muhamed umro 632 godine te u Kuranu ostavio jos puno vise kontradikcija nego sto sam ovde naveo, Halif Osman (vladao 644 - 656) je - jer su se Arapi svadjali oko bas tih netacnosti u Kuranu - izbacio veliki deo kontradikcija i netacnosti iz Muhamedovog Kurana.
Tako da je danasnja verzija Kurana ona od halifa Osmana a ne Muhamedov original.
Osim toga nepostoji ni jedan originali list sacuvan od Muhamedovog Kurana, jer je pomenuti halif naredio da se sve druge verzije spale.
 
bibleboyDate: Sunday, 2011-07-10, 6:09 AM | Message # 7
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
Po Kuranu kad se Isa (Isus) rodio on je vec pricao u kolevci rekavsi pritom da ce umreti.
Medjutim, takodje po Kuranu, Isa nije umro, nego je uznet na nebo, a neko drugi je na krstu razapet umesto njega.
Vidi ove dve sure:
Sura Merjem, ajet 33 "I nek je mir nada mnom na dan kad sam se rodio i na dan kad budem umro i na dan kad budem iz mrtvih ustao..."
Sura An-Nisa, ajet 157 "I zbog rijeci njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isa, sina Merjemina, Allahova poslanika!" A nisu ga ubili ni raspeli, vec im se samo pricinilo."
 
bibleboyDate: Sunday, 2011-07-10, 6:53 AM | Message # 8
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
Pogledajte sto se desilo sa Noinim sinom po Kuranu, a kako stoji u Tori:

Kuran Sura Hud 11:42 - 45

42. I ona ih je ponijela na valovima velikim kao brda i Nuh zovnu sina svoga koji se nalazio podaleko: "O sinko moj, ukrcaj se s nama, ne budi s nevjernicima!” -
43. a on reče: "Skloniće se na kakvo brdo koje će me od vode zaštititi." - "Niko danas Allahove kazne neće pošteđen biti, osim onoga kome se On smilovao!” - reče Nuh, i val ih razdvoji, i on potopljen bi.
44. I bi rečeno: "O Zemljo, gutaj vodu svoju, a ti, o nebo, prestani!" I voda se povuče i ispuni se odredba, a lađa pristade na planini El-Džudi, i bi rečeno: "Daleko nek je narod nevjernički!"
45. A Nuh je bio zamolio Gospodara svoga i rekao: "Gospodaru moj, sin moj je čeljade moje, a obećanje Tvoje je zaista istinito i Ti si od mudrih najmudriji!”

a vidite sto stoji u Bibiliji:

Potop, Knjiga Postanka 7

(13) Onog dana uđe u korablju Noa i njegovi sinovi: Šem, Ham i Jafet, Noina žena i tri žene Noinih sinova s njima;
(14) oni, pa sve vrste životinja: stoka, gmizavci što po tlu gmižu, ptice i svakovrsna krilata stvorenja, (15) uđu u korablju s Noom; po dvoje od svih bića što u sebi imaju dah života. (16) Što uđe, sve bijaše par, mužjak i ženka od svih bća, kako je Bog naredio Noi. Onda Jahve zatvori za njim vrata. (17) Pljusak je na zemlju padao četrdeset dana; vode sveudilj rasle i korablju nosile: digla se visoko iznad zemlje. (18) Vode su nad zemljom bujale i visoko rasle, a korablja plovila površinom. (19) Vode su sve silnije navaljivale i rasle nad zemljom, tako te prekriše sva najviša brda pod nebom. (20) Petnaest lakata dizale se vode povrh potonulih brda. (21) Izgiboše sva bića što se po zemlji krću: ptice, stoka, zvijeri, svi gmizavci i svi ljudi. (22) Sve što u svojim nosnicama imaše dah života - sve što bijaše na kopnu - izgibe. (23) Istrijebi se svako biće s površja zemaljskog: čovjek, životinje, gmizavci i ptice nebeske, sve se izbrisa sa zemlje.
Samo Noa ostade i oni što bijahu s njim u korablji. (24) Stotinu pedeset dana vladahu vode zemljom.

Dakle, po Kuranu, Noa je izgubio jednog od tri sina, medjutim prema Tori, koju kako smo videli islam priznaje, nije tako.
 
bibleboyDate: Sunday, 2011-07-10, 7:10 AM | Message # 9
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
U suri 21:30 kaze se da BOG stvara sve zivo od vode... a u suri Hadz 22:5 se kaze da je covek stvoren od zemlje...
 
bibleboyDate: Sunday, 2011-07-10, 8:16 AM | Message # 10
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
Jedno od pitanja koje neke ljude muci je zasto je Allah naredio andjelima, a i djavolu da se poklone coveku, koji je od zemlje stvoren drugim recima da se poklone bicu nizeg reda od sebe. Jer pise, samo se Allahu treba klanjati...zasto coveku da se poklone??? e tu se onda djavo po kazivanju Kurana okrenu protiv Allaha itd...! (vidi Sura Al-Bakare 2:34)
 
bibleboyDate: Sunday, 2011-07-10, 9:33 PM | Message # 11
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
Imam Bukhari had memorized over 200,000 traditions and written over 300,000. Unfortunately, some of these traditions were not genuinely authentic and unreliable, for he was born at a time when traditions of the Holy Prophet (Sall Allahu alaihi wa Aalihi wa Sallim) were being forged and distorted either to please kings and rulers or to corrupt the religion of Islam.

It was because of this reason that Imam Bukhari decided to dedicate the rest of his life in compiling a book that would strictly comprise of authentic traditions. The Imam’s mission was further strengthened when he was advised by his respected teacher, Sheikh-ul-Hadith Ishaaq Ibn Rahway to compile such a book that would exclusively contain ‘Sahih’ (authentic) Prophetic traditions.

The Imam’s determination grew stronger after seeing himself in a dream, standing in front of the Noble Messenger of Allah (Sall Allahu alaihi wa Aalihi wa Sallim). He had a fan in his hand and was driving away the flies from the Messenger of Allah (Sall Allahu alaihi wa Aalihi wa Sallim). After relating the dream to numerous Scholars whom were experts in interpreting dreams, he was told that the dream meant that he would drive away and remove the false traditions that were claimed to have been heard from the Blessed Messenger of Allah (Sall Allahu alaihi wa Aalihi wa Sallim). It was this dream that fuelled his determination to compile the book that the world recognizes today as ‘Sahih Al-Bukhari.’

http://www.ummah.net/Al_adaab/hadith/bukhari/imam_bukhari.html
 
bibleboyDate: Sunday, 2011-07-10, 9:46 PM | Message # 12
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
"Narrated Anas bin Malik:

Hudhaifa bin Al-Yaman came to Uthman at the time when the people of Sham and the people of Iraq were Waging war to conquer Arminya and Adharbijan. Hudhaifa was afraid of their (the people of Sham and Iraq) differences in the recitation of the Qur'an, so he said to 'Uthman, "O chief of the Believers! Save this nation before they differ about the Book (Quran) as Jews and the Christians did before." So 'Uthman sent a message to Hafsa saying, "Send us the manuscripts of the Qur'an so that we may compile the Qur'anic materials in perfect copies and return the manuscripts to you." Hafsa sent it to 'Uthman. 'Uthman then ordered Zaid bin Thabit, 'Abdullah bin AzZubair, Said bin Al-As and 'AbdurRahman bin Harith bin Hisham to rewrite the manuscripts in perfect copies. 'Uthman said to the three Quraishi men, "In case you disagree with Zaid bin Thabit on any point in the Qur'an, then write it in the dialect of Quraish, the Qur'an was revealed in their tongue." They did so, and when they had written many copies, 'Uthman returned the original manuscripts to Hafsa. 'Uthman sent to every Muslim province one copy of what they had copied, and ordered that all the other Qur'anic materials, whether written in fragmentary manuscripts or whole copies, be burnt. Said bin Thabit added, "A Verse from Surat Ahzab was missed by me when we copied the Qur'an and I used to hear Allah's Apostle reciting it. So we searched for it and found it with Khuzaima bin Thabit Al-Ansari. (That Verse was): 'Among the Believers are men who have been true in their covenant with Allah.' (33.23)" http://www.albukhari.com/albukhari/061.htm
 
bibleboyDate: Sunday, 2011-07-10, 10:13 PM | Message # 13
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
I found the last verse of Surat at-Tauba (Repentance) with Abi Khuzaima al-Ansari, and I did not find it with anybody other than him. The verse is: 'Verily there has come to you an Apostle from amongst yourselves. It grieves him that you should receive any injury or difficulty ... (till the end of Bara'a)'. (Sahih al-Bukhari, Vol. 6, p.478).
 
bibleboyDate: Sunday, 2011-07-10, 10:14 PM | Message # 14
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
"The people have been guilty of deceit in the reading of the Qur'an. I like it better to read according to the recitation of him (Prophet) whom I love more than that of Zayd Ibn Thabit. By Him besides Whom there is no god! I learnt more than seventy surahs from the lips of the Apostle of Allah, may Allah bless him, while Zayd Ibn Thabit was a youth, having two locks and playing with the youth". (Ibn Sa'd, Kitab al-Tabaqat al-Kabir, Vol. 2, p.444).
 
bibleboyDate: Tuesday, 2011-07-12, 4:54 PM | Message # 15
Major general
Group: Administrators
Messages: 367
Reputation: 1
Status: Offline
Quote
Bog je odredio da Kur'an bude sacuvan u IZVORNOM OBLIKU,


Ovo je napisao jedan musliman na forumu Svetlost stine. Ove reci su mi privukle paznju jer bi se iz njih mogao izvuci zakljucak da medju islamistima postoji misljenje da Tevrat, Zebur i Indzil, Bog nije odlucio da sacuva u izvornom obliku i zato su po njima te knjige iskvarene!!!
 
Forum » Test category » Test forum » Protivrecnosti (ako se dokazu) u Kur'anu
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024
Free website builderuCoz