Po meni najbolja biblijska ilustracija koja nam objasnjava kako treba razumeti da je Bog Trojedan se nalazi u dva sledeca stiha:
1) Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod. (5 Moj. 6:4)
2) Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo. (1 Moj. 2:24) Ako pogledamo ove stihove u originalu, mozemo zapaziti da se za boldovane reci koristi ista rec na hebrejskom u oba stiha.
Postavlja se pitanje u vezi prvo navedenog stiha kako ''jedno telo'', kad su to dva tela, jer to svi znamo. Ja sam ranije razmisljao o ovome na sledeci nacin: muz i zena su jedno telo u smislu da pri seksualnom cinu dolazi do telesnog spajanja, jer muski polni organ prodire u zenski. Medjutim, kasnije sam napustio ovakvo glediste, jer sam razumeo da se ovde radi o duhovnom jedinstvu.
Muz i zena su u duhovnom smislu jedno telo, kao sto je Bozansko Trojstvo, tri razlicite Osobe, ali jedan Bog, jer su u duhovnom smislu jedno. Smatram da ovakvo razumevanje ima dubok smisao jer sam osetio u svom zivotu da je duhovno jedinstvo mnogo vaznije od bilo kakvog drugog jedinstva. Na primer, sta nama vredi ako imamo brojnu biolosku bracu i sestre, ako nam oni recimo rade o glavi. Dakle, duhovno srodstvo ima snagu jedinstva. Ono je od znacaja za zivot i ono povezuje razlicite entitete u jedno.
Ako imate neke komentare na ovakvo glediste izvolite se pridruziti.