Sunday
2025-06-15
3:17 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 60

Statistics

Total online: 6
Guests: 6
Users: 0

Login form

Main » 2025 » February » 23 » Nastavak II
8:13 AM
Nastavak II

Razlika u upotrebi:

  • Ako želite samo boju i blagu aromu, koristite blagu mlevenu papriku.
  • Ako želite boju i ljutinu, koristite ljutu mlevenu papriku.

Hvala na ukazivanju! Da li je sada jasnije? 

You said:

Da li se u riblju čorbu dodaje i ''sudžuk paprika''?

ChatGPT said:

Ne, "sudžuk paprika" se obično ne dodaje u riblju čorbu.

Šta je sudžuk paprika?

  • Sudžuk paprika je specifična sorta paprike koja se koristi za začinjavanje suvomesnatih proizvoda kao što je sudžuk (vrsta suve kobasice).
  • Ima intenzivan ukus i miris, često se koristi u mlevenom obliku za suhomesnate proizvode.
  • Njena aroma više odgovara jelima od mesa nego ribljim specijalitetima.

Zašto se ne koristi u ribljoj čorbi?

  • Riblja čorba zahteva svežinu i blagu pikantnost, dok sudžuk paprika može dati previše težak i dimljen ukus, koji bi nadvladao ukus ribe.
  • Tradicionalno, u ribljoj čorbi se koriste:
    • Blaga ili ljuta mlevena crvena paprika (za boju i pikantnost).
    • Tucana paprika (ako želite teksturu i dodatnu ljutinu).
    • Sveža ili sušena ljuta paprika (za prirodnu pikantnost).

Ako volite eksperimentisanje, možete probati, ali to bi prilično promenilo karakter riblje čorbe.

Views: 15 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  February 2025  »
Su Mo Tu We Th Fr Sa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2025
    Free website builderuCoz