Thursday
2022-12-01
10:19 AM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
KO JE OTROVAO MUSLIMANSKOG PEGAMBERA MUHAMEDA ? »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 58

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

KO JE OTROVAO MUSLIMANSKOG PEGAMBERA MUHAMEDA ?

 

Vecina Muslimana je poucena da je Muhamed u zadnjim danima s razbolio i na kraju umro.Dok postoje razlicite teorije kako je on zavrsio zemaljski zivot.U Hadisima se pojavljuje jedna od teorija, da je Muhamed umro od posljedica trovanja jer je Zidovka zeljela osvetu sto je Muhamed ranije pobio njenu porodicu.Ovu teoriju podupiru vecinski pravac u Islamu [Suni].Normalno je ocekivati da drugi pravci u Islamu imaju drugciju teoriju kako je njihov Poslanik zavrsio ovaj zemaljski zivot.Tacno je da je sam osnivac Islama bio omrzen covjek zbog svojih vojnih pohoda i pljackanje drugih nacija.On je sirio Islam s macem i normalno je da je ubijao sve one koji su se suprostavljali njegovim idealima.Postoji dobro poznata poslovica koja kaze: ‘Budi oprezan s svojim neprijateljima a posebno obrati paznju na one koji stobom jedu i piju’.

Svi veliki pucevi i ubistva cuveni vojskovoda su se desila od clanova porodice ili bliski suradnika.Zasto? Jer oni imaju pristup k njemu i obicno iz zavidnosti pocine ubistvo.Da bi se docepali polozaja i velikog bogastva.Sada cemo detaljno i bez predrasuda analizirati izvjestaje iz Hadisa u vezi Muhameda.Pazljivo cemo razmotriti bliske suradnike, njihove izjave a takode i njihov karakter i nacin zivota.Tako cemo na kraju moci izvuci jasan zakljucak, ko je stvarno ucestovao u trovanju Muhameda.

Kada se je Allahov Poslanik odmarao posle posla, Zaynab bt al-Harith ona je zena od Sallan b.Mishkan.Ona mu je servirala peceno jagnje koje je ranije posula s otrovom.Poslanik je uzeo jedan komad i poceo da zvace.S njime je takode bio i Bishr koji je isto tako jeo meso, medutim on je progutao dok Muhamed je ispljunuo.Muhamed rece:”Ovo meso je zatrovano i samo meso me je obavjestilo.” Zatim je izvrsio pritisak na zenu da prizna.I ona je priznala! Zasto si to ucinila pita Muhamed? Zena rece:”Ti si pobio moju porodicu i ti to dobro znas.Ja sam pomislila:Ako si pravi Poslanik onda ce Allah da te upozori, ako nisi nego si samo Kralj onda cemo se lako tebe rijesiti.Poslanik joj je oprostio jer se pokajala.Dok Bishr je umro na mjestu od otrovane hrane.Muhamed rece:”Osjecam kao da mi se zila kod srca presjeca od hrane koju sam probao.”[Al-Tabari 8:124-125].

Marwan b.Uthman b.Abu Sa’id b al-Mualla rece mi:”Poslanik mi je rekao kad je bio tesko bolestan od cega je kasnije i umro.Kad ga je posjetio Umm Bishr d.al-Bara.O Umm Bishr! trenutno sad osjecam smrtni bol od hrane koju sam jeo a bila je zatrovana s tvojim bratom kod Khaybar”.[Ibn Ishaq, strana 516].

Anas izvjestava:’Da je Zidovak dosla kod Poslanika u posjetu s otrovanom hranom i ona je to posluzila.Muhamed je uzeo to i poceo da jede.Poslanik je osjetio da je cudan okus hrane i rekao ovo je zatrovana hrana.On je nju pozvao i pitao zasto? Tada mu je ona rekla da je imala plan da ga otruje.Muhamed rece:”Allah tebi nikad nebi dozvolio da mene otrujes.”Suradnici su trazili od Muhameda da je odmah ubiju.Muhamed rece: “Ne”.Ztim Anas rece: “Ja vidim po jeziku od Poslanika da je otrovan.”[Sahih Muslim.26:5430].

Anas b Malik izvjestava:Da je Zidovak donjela otroavnu hranu i dala Poslaniku da jede.[Sahih Muslim 26:5431].

Aisa pripovjeda:”Kada je Poslanik bio jako bolestan i njegova zdravlje se je naglo pogorsavalo.On je trazio dozvolu od svojih zena da bude u kuci od Aise da ga ona pazi.Muhamed je izasao iz kuce uz pomoc dva covjeka jer njegove noge su se vukle po zemlji.[Sahih Bukhari 1:11:634].

Aisa pripovjeda:”Poslanik dok je bio bolestan od cega je i umro, je cesto ponavljao, “O Aisa! Ja jos osjecam bol od hrane koja jebila zatrovana koju sam jeo kod Khaibar.I sada osjecam da je moja zila potpuno iscupana od tog otrova.”[Sahih Bukhari 5:59:713; 3:47:786].Za daljnu konsultaciju pogledaj isto:Abu dawud 39:4495, 4496, 4498, 4499].

Aisa izvjestava:”On je umro kad je bio moj reda da imamo odnos u mojoj kuci.Allah ga je uzeo kad je njegova glava bila na mojim grudima i izmedu moga vrata.Njegova pjuvacka je bila pomjesana s mojom pljuvackom.To se desilo zbog moje nepaznje jer sex je bio jako uzurban jer sam bila jako mlada.”[Sahih Bukhari 7:62:144].

 

 

Po cemu je bila poznata Aisa?

Iako vecina ce reci da je ona bila voljena supruga od Muhameda, to nije tacno.Ona je bila dvolicna licnost i cesto je davala oprecne informacije.Prvo, nije logicno da covjek koji je navodno otrovan prije 4 godine zivi bez ikakvih zdrastveni problema i iznenada umire.Dogadaj koji se opisuje da ga je Zidovka pokusala otrovati, desio se 629 N.E, dok Muhamed je umro u 632 N.E.Vremenska razlika je oko 4 godine i ne postoji ni jedan Islamski izvor da potvrdi da izmedu tog dogadaja i njegove smrti, Muhamed je imao posledice od tog trovanja.Za to vrijeme Muhamed se opisuje kao zdrav covjek koji cesto puta ima snagu da zadovolji sve svoje zene u sexu u toku jedne noci.[Sahih Bukhari 7:62:6].

 

Pazljivim analiziranjem njenih izjava, svako moze zakljuciti da je ona bila veliki lazov.Prvo, kad je covjek otrovan, smrt nastupa odmah ili za nekoliko sati.Zavisi koja vrsta otrova je i ako je u maloj kolicini, covjek moze da zivi do nekoliko mjeseci.To je sama medicina dokazala.Medutim Aisa izjavljuje da posledice tog otrova djeluju nakon 4 godine, sto je potpuna laz.U posljednim danima, ona ga opisuje kao teskog bolesnika koji tesko pati i u jakom bolovima.Ljudi ga nose jer nije ustanju da hoda.Aisa daje oprecne informacije, jer tvrdi da zadnju noc ima sesks s Muhamedom koji je vatren i zbog toga njemu srce puca.Da li je ovo normalna izjava ?

Covjek u takvim bolovima nije u stanju da ima odnos s zenom, medutim ona poznaje musku psihu i takvu izjavu prodaje kao istinitu.jer vecina muskaraca je opsjednuta s seksom i takve price prolaze kod njih.U hadisima Aisa je opisana kao zena koja nije uopste slusala Muhameda.Stalno se je svadala s drugim njegovim zenama. bile su podjeljene u dvije grupe od koju je ona jednu licno predvodila.[Sahih Bukhari 3:47:755].

Isla je toliko daleko da je ismijavala Poslanika sto je spavao s drugim zenam, i ona je na njih gledala iz ponizenja.I jednom jer rekla:”Tvoj Allah samo zuri da te zadovolji u seksualnom pogledu.”[Sahih Bukhari 6:60:311].Otvoreno priznala de je on njoj odvratan i da je izbjegavala da ga pogleda u lice jer se nije njoj on svideo.[Sahih Bukhari 1:9:490].Bila je optuzena za pocinjenu preljubu i Muhamed je poslao kod njenog oca punih 30 dana.Mnogi savjetnici su Muhamedu savjetovali da je otpusti jer je veliko bila problem.Nakon smrti Muhameda, ona direktno ucestvuje u zavjeri protiv treceg Kalifa Utmana i ubijaju ga.Posle toga Aisa pokrece civilni rat protiv cetvrtog Kalifa i zbog njene ne mudrosti oko 20 hiljada neduzni Muslimana gubi svoje zivote.

Sledeca izjava od Muhamedovi bliski suradnika pokazuje pravo lice Aise i Hafse.

Pripovjeda Ibn Abbas:Ja sam pokusao da upitam ‘Umar, Koje su dvije zene direktno skovale pobunu protiv Poslanika?” Ja nisam ni zavrsio govor, On rece:”To su bile Aisa i Hafsa.”[Sahih Bukhari 6:60:436].

 

Ako posjedujete licni primjerak Kurana, molim vas pogledaj te sto pise u Suri [66:4].Ovde sam Allah salje upozorenje za dvije zene od Muhameda da su odstupile od Islama i da kuju zavjeru protiv njega.To se misli na Aisu i Hafsu jer njihova srca su uveliko odstupila od Islama.Sama pobuna protiv Poslanika je isto kao da ustanes protiv samog Boga.Jer Bog koristi Poslanike da poucava druge o njegovoj volji.Takav cin je ne cijenjene rijeci od Boga i direktna pobuna.Sam Muhamed je izjavio sledece u sledecim Hadisima.

Pripovjeda Abdullah:Poslanik je ustao i odrzao govor.Zatim je pokazao u pravcu Aisine kuce i rekao:”Veliki problem je u njoj i to je tri puta ponovio.Sotona direktno djeluje kroz nju.”[Sahih al-Bukhari 4:336].

Ibn Umar rece:”Allahov Poslanik je u zurbi izasao iz Aisine kuce i zatim je rekao:”korjen nevjerstva i pobune dolazi od nje, i Sotonini rogovi izrastaju iz te kuce.”[Sahih Muslim 4:2229].

Po ovome se vidi da je Aisa i Havsa potencijalni ubice samog Poslanika.Jer sam Muhamed je ukazivao da veliki problem dolazi od nje i da drugi trebaju biti na oprezu od takve osobe.

Hladni rat izmedu Muhameda, Abu Bakr i Umar !

Navedeni bliski suradnici od Muhameda su bili medu prvima koji su pristupili Muhamedu.Iz pocetka su bili vjerni pratioci dok se bogastvo djelilo ravnopravno.Posle zauzimanje Meke, Muhamed od svog ratnog plijena nedaje nista svojim pratiocima.Tako da posle vecina tih vojnika se rasula po drugim grupama.Nakon sto je Aisa optuzena za preljubu i vracena kuci kod oca Abu Bakra, odnos se poceo da hladi jer je tako utjecajan covjek bio osramocen.Muhamed je javno isticao da Aisa i Hafsa su veliki protivnici Islamu jer su radile direktno protiv Muhameda.Hafsa je bila kcer od Umara i nju je Muhamed isto poslao kuci jer nije bila poslusna.I sirila je razne price o Muhamedu kako je nemoralan covjek.

Abu Bakr i Umar su jednom prije pokusali da mucki ubiju Muhameda.Posle povratka iz Tabuk, Muhamed je trebao proci uskom stazom gde je bila velika provala.Na celu s dvojicom navedeni bili su u zasjedi jos 12 ljudi, koji su cekali Muhameda da naide i da bace kamenje na kamilu.Tako da bi se kamila uplasila i skrhala se zajedno sMuhamedom u provalu.Medutim Muhamed je poslao izvidnicu u tom pravcu i primjetili su zasjedu i samo Muhamed je prepoznao sve svoje bliske suradnike.A posebno je naglasio:Abu Bakr i Umar.Citav izvjestaj mozete pogledati o tome u [Al-Mohalla od Ibn Hazm Vol. IX, strana 224].

Nakon tog dogadaja, Allah salje upozorenje da ce bliski suradnice ucestovati u njegovom ubistvu.Pogledaj [Kuran.3:144], Muhamed je samo Poslanik i mnogi prije njega su Poslanici umrli.Ako umres ili budes ubijen? Da li ce se oni posle vratiti u nevjerstvo.Ovde Allah upozarava da bliski suradnici smisljaju ubistvo Muhamedovo.Nakon toga, Muhamed javno je izjavio u grupi svojij blizih suradnika da ce oni zavrsiti u Dzehenem.I medu njima je isto Abu Bakr i Umar i mnogi drugi.

Muhamed rece:”Ja cu biti na izvoru i davat cu vodu onima koji su zedni od mojih sljedbenika.Grupa od mojih sljedbenika je dosla da pije vode ali su ih meleci/andeli odvojili u Dzehenem.Ja cu reci, O moj Boze! Oni su moji bliski suradnici ! Zatim Bog ce mi odgovoriti:Ti neznas sta su oni uradili posle tvoje smrti.Postali su veliki nevjernici i odstupili od vjer.Samo ce mali broj tvojih suradnika izbjeci vatru u Dzehenemu.”[Sahih al-Bukhari 7:206].

Muhamed objasnjava da ce oni koji su poginuli na Uhud ici u Dzenet.”Zatim Abu Bakr razmislja: “Zar vi nismo isto braca kao i oni jer smo se podvrgli islamu.Isto tako smo ucestovali u Svetom ratu kao i oni.Zasto onda mi da ne idemo u Dzenet? Muhamed rece:”Istina je da ste i vi njihova braca ali ja ne znam sta cete vi uraditi posle moje smrti.”[Al Muatta od Malik Ibn Anas 2:642].

Nakon ovih dogadaja Muhamed je znao da je pitanje vremena, kad ce on biti ubijen.Zatim je on prestao ucestovatu u bitkama jer vise nije bio siguran ko je njemu stvarno neprijatelj.Tako da je Muhamed igrao lukavu igru, on je znao da je jedino siguran ako Abu Bakr i Umar nisu prisutni blizu njega.Tako da je njih on slao stalno na nova osvajanja dok Muhamed je ostajao u Medini.Jednom je Muhamed napravio kobnu gresku, kad je izrekao jednu tajnu svojoj zeni [Hafsa].Citiracu citav Hadis:

 

Ibn Hazm Al-Alndulsi, a famous scholar of Bakri Sect, lashed at Al-Waleed Ibn Jamia, dismissing him as a liar. But why? Ibn Hazm says: “Because he related Hadiths that state that Abu Bakr, Omar, Othman, Talha and Sa’ad Ibn Abi Waqqas wanted to kill the Prophet and made sure that he met with the accident in Tabuk”. (Refer: Al Mohalla of Ibn Hazm, Vol. IX, Page 224).

 

Ibn Hazm Al-Alndulsi slavni Sunijev ucenjak je svjedocio da Al-Waleed Ibn Jamia nije lazov vec posten covjek.Zasto? Ibn Hazm rece:”on je pripovjedao pouzdani hadis da su:Abu Bakr, Omar, Othman, Talha and Sa’ad Ibn Abi Waqqas pokusali ubiti pegambera i da osiguraju da sve izgleda kao nesretni slucaj u Tabuk.”Al Mohalla of Ibn Hazm, Vol. IX, Page 224).

 

Ahmed Ibn Hanbal, Al-Tabarani i Al-Sanaani medu slavnim ucenjacima od Bakr sekt [Sunijev pravac] izvjestava Abdullah Ibn Massoud, koji je bio bliski poslanikov prijatelj je rekao:”Ja sam voljan zakleti se 9 puta da je poslanik bio ubijen.Ali, nisam voljan zakleti se jednom da poslanik nije ubijen.”Masnad Ahmed, Vol I, Page 408; Mojam Al-Tabrani, Vol X, Page 109; Musannaf Al-Sanaani, Vol V, Page 268).

“The Prophet, (Peace be upon him), emerged from Ayesha’s room saying this is the spearhead of disbelief! It is from here that Satan’s horn emerges”! (Refer: Masnad Ahmed, Vol II, Page 23).

 

Poslanik je uzurbano izasao iz Aisine sobe i rekao,” ona je predvodnik u nevjerstvu !” Od nje izrasta Sotonin rog.”Masnad Ahmed, Vol II, Page 23).

 

“Poslanik rece svojoj supruzi Hafsi:’Reci cu ti jednu tajnu.Ako je otkrijes onda ce Allah i njegovi meleci tebe prokleti.’Pa reci mi?’ Muhamed rece:”Abu Bakr ce uspjeti da posle mene zauzme polozaj od Kalifa a nakon njega ce tvoj otac biti kalif.Hafsa se zamislila: Ko ti je to rekao? Muhamed odgovori: :Allah me je obavjestio o tome.

 

“Isti dan je Hafsa otkrila tajnu svojoj prijateljici Aisi.Zatim je Aisa to prenijela svom ocu Abu Bakr.Nakon toga Abu Bakr ide kod Umara i obavjestava ga sto je saznao od Aise.Medutim on izjavljuje da se nemoze vjerovati izjavama od Aise i predlaze da Umar direktno pita svoju kcer Hafsu.”Umar je otisao kod Hafse da je pita o tome.U pocetku je ona oklijevala i negirala to.Zatim Umar njoj rece:”Ako si doista cula tu tajnu od Muhameda onda nam reci.Mi odmah mozemo preuzeti vlast od Muhameda i ubiti ga.Zatim Hafsa rece:”Istina je to sam cula od njega.”Nakon toga ovo cetvero su se sastali i napravili planda otruju Muhameda.”[Tafsir al-Qommi 2:367, Bihar-ul Anwar od Allama al-Majlisi, Vol, XXII, strana.239].

Nakon toga su Aisa i Hafsa u toku noci dok je Muhamed spavao stavljale neke cudne substance u njegova usta.Nakon sto se Muhamed probudio, on je osjetio to u svojim ustima i poceo vikati ko je to uradio.Aisa se pravdala da je to samo lijek.I posle toga je ona optuzila Muhamedovog ujaka da je on to nardio.Nakon sto je Muhamed pricao snjim, je utvrdio da on nema bas nista s njima u vezi toga.Tada je Muhamed naredio svima da istu supstancu koju su njemu dali nocu stave u svoja usta.Medutim niko od njih nije to uradio jer su znali daje otrov upitanju.Svaki put kad su mu to stavljali u usta, on je gubio svjest i nakon nekog vremena se jebudio i strogo naredio da prestabu to ciniti.

“Oni su odgovorili:Tvoj ujak je nam rekao da si obolio od cudne bolesti i da je moguce da imas unutrasnji tumur.Poslanik je rekao:”Ta bolest je od samog Ibliza, kako ja mogu to dobiti? Zatim je ponovo naredio da svi tu supstancu stave u svoja usta, samo je izostavio svog ujaka Al-Abbas jer Muhamed rece; on nije s vama povezan u vasim djelima.”[Sahih al-Bukhari, 8:42; Sahih Muslim, 7:42; Masnad Ahmad ibn Hanbal Vol,VI, strana53-Poslanikova biografija od IbnKathier, Vol IV, strana 446].

Stari ucenjak koji je isto pripadao Sunima, Muhammad ibn Massouc al-Ayashi je pripovjedao:”Imam koji je sjedio s grupom svojih sledbenika, koji je ih upitao:Da li je Poslanik umro prirodnom smrti lil je bio ubijen? Jedan od njih je citirao Suru 3:144, Allah je rekao:”Ako on umre ili bude ubijen.” Istina je da je Muhamed bio otrovan s hranom koju su mu Aisa i Hafsa servirale.Kada su culi oni zajedno s Imamom Sadiq su rekli:”da su one i njihovi ocevi najgore zlo sto je Allah ikada stvorio.”[Tafsir al-Ayashi, vol I, strana 200; Bihar-ul Anwar od Allama Al-Majlisi, vol XXII, strana 516].

Nekoliko dana prije smrti Muhameda svu vlas su preuzeli Abu Bakr i Umar u Medini.Doslovno su izvrsili drzavni udar jer Muhamed je nekoliko puta izdao naredenje da se vojska na celu s Abu i Umar idu u pohode.Medutim oni su odbili da poslusaju njegovu naredbu.Oni su samo cekali konacno kad ce on umrijeti i da preuzmu njegovu vlast.U Cetvrtak u kuci dok je Muhamed jos bio svjestan on trazi papir i olovku da napise konacni izvjestaj, da posle njega se Muslimani ne podjele.Tamo je isto prisutan i Umar, koji drsko odbija da da Muhamedu olovku i papir jer su oni ranije odlucili ko ce da pruzme vlast kao Kalif.Posto su ljudi u kuci stvorili takvu buku da je Muhamed njih nakraju istjerao napolje.Oni su ga proglasili ludim da naravno nije svjestan sta prica.To nije tacno jer on je zeleo da napise ko ce njega da naslijedi.Medutim pojedincima to nije odgovaralo.Citav izvjestaj mozete da pogledate u sledecim Hadisima.[Sahih al-Bukhari 7:70:573; 4:52:288; 5:59:716; Sahih Muslim 1:03:114; 13:4014].

Muhamed umire u Ponedeljak i Abu Bakr dolazi da se licno uvjer i licemjerno ga poljubi i nakon toga odlazi.Njegov ukop se odugovlaci i to puna dva dana.Po Islamskoj tradiciji mrtvac se treba isti dan ukopati.Medutim njegovi bliski suradnici vise nisu zainteresirani za Muhameda jer mrtav covjek ne svjedoci.Oni tajno odrzavaju sastanak i to samo tri osobe su prisutne:Abu Bakr, Umar i Abu Ubaydah.Normalno vec unapred dogovoreno bira se Abu Bakr kao kalif.Oni organizuju vojsku u Medini da preozme svu vlast u toj okolini i kad su osigurali svoju stolicu onda vojska krece na daljne pohode.Dok Muhamed mrtav lezi i nitko se nebrine za tog covjeka niti priprema njegov ukop.Konacno u noci to je bio Utorak je ukopan kao najveci prosijak.I nijedan od njegovi bliski suradnika nije bio prisutan na njegovoj dzenazi.Time su pokazali koliko su cijenili Muhameda i iz njihovog slucaja se jasno vidi da oni nikad nisu vjerovali da je Muhamed bio Poslanik.Evo vam dokaz da navedeni nisu bili prisutni na njegovom ukopu.[Umdahthul Qaree 11:167; Saheeh al-Bukhari, Sharh Kirmanee 23:219; Irshad al-Saree 10:35].

Ako je Muhamed doista bio Poslanik, zar njegovi bliski suradnici nisu trebali njemu iskazati dostojnu cast i na ljudski nacin ga ispratiti? Odgovor je vise nego jasan, oni nikad nisu vjerovali da je on doista bio Poslanik.Bili su uz njega dok se carstvo prosirilo a posle isti ti lazni prijatelji su ga ubili.Nakon njegove smrti oni ga i dalje koriste samo kao sinonim da bi ucvrstili svoje polozaje.Pricaju se bajke o njemu i da ljudi vjeruju u Allaha jer jedini nacin da bi drzao mase pod kontrolom je da ih ubjedis u vjerovanje u Boga.Kako ond danas Muslimani mogu vjerovati da ti isti koji su ubili Muhameda su sacuvali Allahovu rijec? Odgovor je jasan, Kuran nije nikad bila bozija rijec vec samo ljudska poema koja se vremenom doradivala i postala zakon u Islamskom svjetu.Ovo je tuzna prica ali istinita u vezi zadnji dana Muslimanskog Poslanika.Mnogi ce biti razocarani kad procitaju ovaj clanak i mislice da ih mi zavodimo, medutim braco Muslimani ovo je samo cista istina.Bolje ikad da saznate gorku istinu nego da zivite s slatkom lazi.Odluka je licna, da li cete povjerovati ili ne.Mi vas hrabrimo da ozbiljno pocnete razmisljati o smislu zivota i pocnite tragati za istinom.Uporeduj te Kuran i Bibliju i sami na kraju odlucite sto cete slijediti.Napisao Enes Ademagic

Calendar
«  December 2022  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2022
    Free website builderuCoz