Wednesday
2017-12-13
11:04 AM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Kućni Red Skajp Konferencije koja nosi naziv ''Lutalice koje vole Istinu'' »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 36

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Kućni Red Skajp Konferencije (skajperski pravilnik) koja nosi naziv ''Lutalice koje vole Istinu''

Tekst koji je pred vama ima informativni karakter, a odnosi se na sve učesnike na Skajp Konferenciji.
Zajednički je osmišljen od strane osnivača i organizatora iste. Svrha mu je da predupredi neprijatnosti koje bi se mogle ispoljiti tokom sesija. Slede sledeća pravila koje treba držati na umu prilikom učestvovanja na njoj:

1) Buduci da se radi o hrišćanima koji imaju različita verska gledišta niko ne bi trebalo da bude iznenađen (sablažnjen) ako čuje neko tumačenje koje se kosi sa njegovim ličnim gledištem, jer dotična skajp konferencija nije skup vernika ni jedne određene denominacije.

2) Svako od članova ima pravo da iznese ono što veruje ili misli da je istina u vezi Pisma, a takođe ima pravo da podeli svoja znanja ili informacije do kojih je došao istraživanjem, a da za to ne bude napadnut ni fizički ni psihički.

3) Podrazumeva se da nema glupih pitanja ima samo glupih odgovora. Vređanje i omalovažavanje, nisu dopušteni. Naprotiv uzajamno uvažavanje je dobrodošlo.  Očekuje se od svakog da bude aktivan u diskusijama u okviru postavljene teme.

4) Reakcije poput besa, ljutnje, pretnje, optuživanja i podizanja napetosti se neće tolerisati.

5) Od učesnika se očekuje da na pitanja odgovaraju jasno i glasno, ukoliko ne znaju odgovor to treba da kažu otvoreno.

6) Ako učesnik debate odgovori da ne zna odgovor na određeno pitanje, da mu se ne dosađuje ponavljanjem istog pitanja. Nikakvo pritiskanje sa ciljem nametanja određenog verovanja ne dolazi u obzir.

7) Svaki član Skajp konferencije je dužan da prethodno upozna novajliju koga želi da priključi sa gore iznetim standardima ponašanja.

8) Idealno bi bilo da svaki član postavi svoju ličnu fotografiju, te da uključi mikrofon tokom diskusije, izuzev ako ima neki objektivni razlog da to ne učini. Ukoliko tokom trajanja SK dođe do žustre polemike oko neke vruće teme oni koji raspravljaju ne smeju da koriste Ad Hominem. Za one koji ne znaju šta je ''ad hominem'' neka pogledaju ovde: 
https://sr.wikipedia.org/sr/Argumentum_ad_hominem 
Što se tiče uključivanja kamere to se ostavlja na volju pojedinca. Od svakog člana se očekuje da vodi računa o dužini svoga izlaganja tako da i drugi diskutanti mogu  da dođu do reči. Često presecanje reči drugih nije dopušteno. Smireno treba sačekati da neko završi svoj govor, a onda izneti svoje stavove.

9) Član je dužan da osobi koja želi da pristupi i postane punopravni član SKLVI objasni da mi nismo družina koja je okupljena iz materijalističkih pobuda. Naime, naša ciljna grupa nisu bogati ljudi kao što ni sami nismo takvi. Ima u svetu crkava i organizacija koje upiru pogled isključivo prema eliti društva, nastojeći da ih zavrbuju u svoje redove. Mi gledamo više prema onima koji žive od svog minulog ili tekućeg rada, to jest koji svojim rukama zarađuju hleb. Ova tačka pravilnika ima za cilj da nas zaštiti od infiltracije u naše redove takvih persona koje su snažno motivisane materijalističkim pobudama, kako ne bi dolazilo do nesporazima ili neprijatnosti. Drugačijim rečima, niko ko pristupi ovoj grupaciji neka se ne nada da će time postati materijalno bogat. Naime, njeno destimulativno dejstvo na one koji sanjaju o carstvu novca je njena svrha i smisao.

10) Ova tačka treba da obezbedi primenu gore navedenih stavki, to jest da sankcioniše one koji krše standarde ponašanja zadatih u Pravilniku. Članovi koji su napravili neki ispad mogu da budu sankcionisani isključivanjem sa SK. To isključivanje može biti privremeno u trajanju od nedelju dana, mesec dana, šest meseci, godinu dana pa do trajnog isključenja u slučajevima težih ispada kao što je hula na Boga, psovanje i sl. Meru isključenja donosi i izriče gospodin Bojan Rutešić kao organizator SKLVI nakon zajedničkog većanja.


S verom u Boga.

Napisao: Miloš Popadić

P.S.
Pri pisanju Kućnog reda za skajp konferenciju uvrstio sam u sadržaj i neke predloga drugih članova na čemu sam im zahvalan.
========================
Tumačenje Pravilnika

Pošto smo mi skup osoba različitih verskih pozadina, niko ko se priključi SKLVI ne bi trebalo da bude iznenađen ako sretne bivše pripadnike svojih matičnih zajednica. Svako je dobrodošao ko god ima nešto pametno da kaže ili pita, i niko neće biti isključen ili šikaniran zbog svoje verske prošlosti. Međutim, ako neko od članova smatra da mu ne pristoji da bude u takvom društvu, slobodan je da napusti konferenciju. Niko od nas nije vezan za nju. Takođe zabranjuje se seksualno uznemiravanje, zatim ''skakanje na kičmu'' ( to je ono, kada neka osoba iznese svoje razumevanje Svetog Pisma, a druga osoba koja ima suprotno gledište o verskim stvarima, a istovremeno je i  zagrižena, a možda i zlonamerna, navali iz sve snage da dotičnog ili opanjkava, ili kleveće, ili ''davi'', ili ''lomi'' ne bi li ovaj preokrenuo svoje mišljenje. Dalje, zabranjuje se i pojava koju sam ja nazvao ''jahanje druge osobe'', a to je kada neko, naizled dobronamerno, nameće do besvesti svoje versko shvatanje drugim članovima. Moramo naučiti kada da stanemo u verbalnoj polemici. Podnošenje drugog i drugačijeg je obavezno, jer je takav duh konferencije o kojoj je reč. Ideja je da SKLVI funkcioniše kao jedan tim uprkos razlikama jer mi idemo ka sve većoj spoznaji istine, a to znači da ničija nije konačna, Bog ima zadnju reč.

Tumačenje dao: Miloš Popadić  

Calendar
«  December 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2017
    Free website builderuCoz