Sunday
2022-11-27
4:49 AM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
МОЈА ПИТАЊА И МОЈА РЕЗОНОВАЊА О СМИСЛУ ХРИШЋАНСТВА »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 58

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

МОЈА ПИТАЊА И МОЈЕ РЕЗОНОВАЊЕ О СМИСЛУ
                       ХРИШЋАНСТВА


1) Свето Писмо научава да је Исус Христос за разлику од свих других људи на земљи живео безгрешним животом? Како је то Њему успело, а свим другим великанима религије није? Можда следећи стихови дају одговор на то питање:

Лука 1,32 Он ће бити велики, и назваће се син највишег, и даће му Господ Бог престо Давидов оца његова;
Лука 1,35 И одговарајући анђео рече јој: дух свети доћи ће на тебе, и сила највишег осјениће те; зато и оно што ће се родити биће свето, и назваће се Син Божји.
Лука 6,35 Али љубите непријатеље своје, и чините добро, и дајите у зајам не надајући се ничему; и биће вам велика плата, и бићете синови највишега, јер је он благ и неблагодарнима и злима.
Лука 8,28 А кад виде Исуса, повика и припаде к њему и рече здраво: што је теби до мене, Исусе, сине Бога највишег? Молим те, не мучи ме.


Ако наведени стихови казују истину, онда то највероватније значи да би свако од нас живео као Исус Христос да је којим случајем на наше мајке дошао ''дух свети'' и ''сила највишег осенила их'', али то се догодило само једној девојци (жени), Марији из Палестине. Зашто се то управо њој збило, јер многа жена у Израелу је чезнула да управо она буде изабрана да буде мајка Месије? Да ли је Марија била најпобожнија жена свих времена, па је то био разлог? Или, је у питању било неко њено понижење па је због тога била изабрана? Ми у Писму имамо стихoвe који наговештавају да би и то могао да буде случај, па ево да их наведем:

Лука 1,46 И рече Марија: велича душа моја Господа;
Лука 1,47 И обрадова се дух мој Богу спасу мом,
Лука 1,48 Што погледа на понижење слушкиње своје; јер гле, од сад ће ме звати блаженом сви нараштаји;
Лука 1,49 Што ми учини величину силни, и свето име његово;
Лука 1,50 И милост је његова од кољена на кољено онима који га се боје.
Лука 1,51 Показа силу руком својом; разасу поносите у мислима срца њихова.
Лука 1,52 Збаци силне с престола, и подиже понижене.


Дакле, док су многе Јеврејске жене које су биле лепог физичког изледа, сретне, здраве и богате и из уледних фамилија очекивале да буду управо из тих разлога одабране да роде Сина Божјега, Бог је изабрао једну сиромашну девојку са неким понижењем, не знамо тачно о чему се радило можда је била нероткиња или је била хрома, да буде мајка Његовог Сина. Заиста дивно, јер је Бог тиме показао своју Доброту дајући Марији комензацију за њено понижење које је имала.


 

Calendar
«  November 2022  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2022
    Free website builderuCoz