Saturday
2024-02-24
4:50 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Документ о спровођењу иницијације за приступање у удружење СКЛВИ »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Документ о спровођењу иницијације за приступање у удружење СКЛВИ

Зашто неки нехришћани улазе у хришћанске групе на скајпу или фејсу? Шта је њихов стварни мотив? Да ли они заиста воле хришћане или глуме пријатељство зарад неких недоличних циљева? ''Зашто се  дружиш са нама хришћанима'', поставио сам то питање једном од таквих? Добио сам превише сладуњави одговор да би био истинит, па га зато нећу ни навести. СКЛВИ је удружење које је поставило високе стандарде понашања. Ми смо изразили жељу да постанемо авангарда хришћанства, а да би тако нешто досегнули потребно је да се разликујемо од овога света по понашању и високом знању о духовним стварима. Суочавамо се са озбиљним проблемом када у наше редове уђу елементи који са собом доносе манире, понашење и стандарде овога света, а не хришћанске принципе и хришћанску културу и етику опхођења. Како поступити са таквима, како третирати такве? Да ли их одмах искључити или покушати са њима дијалог, не би ли се поправили? Главна карактеристика нехришћанских елемената је да ниподаштавају туђа мишљења, а истовремено своја гледишта уздижу до неба. Једна ствар је сигурна у вези овог проблема. Они су ту код нас, јер им се допада да се иживљавају над нама хришћанима, јер у другим групама то им не би било толерисано. Е сад, уколико се отворе широм врата за улазак таквих персона, СКЛВИ ће се претворити у ''весело вече'', а од озбиљних дискусија и моралног дружења неће бити ништа. Као члан наведеног удружења залажем се за постављање ''зида'' према таквима. Неопходно је увести одређену иницијацију приликом уласка нових чланова. Та иницијација би се састојала од постављања одређених питања:

1) Да ли верујете у библијског Бога Створителја Универзума?
2) Да ли верујете у Божјег Сина Исуса Христоса?
3) Да ли верујете да је Свето Писмо надахнуто од Бога?
4) Да ли је ваш животни циљ да живите у складу са начелом Христовог златног правила? (в. Matej 7,12 )
5) Да ли се гадите на коришћење било каквих слика, кипова, симбола или верских гестова у верске сврхе?

Уколико кандидат одговори потврдно на свих пет питања може се сматрати да је примљен у удружење СКЛВИ.

Након вишегодишњег рада и постојања Удружења наметнула се потреба формирања више одбора. Предлажемо да Удружење изабере Главни, Надзорни и Извршни одбор. Главни одбор би био највиши орган одлучивања у вези рада СКЛВИ, а извршни одбор је извршни орган Главног одбора, он би спроводио све одлуке донете на нивоу Главног одбора, док би Надзорни одбор вршио надзор над свим члановима, пратећи њихове активности и понашања. Надзорни одбор је дужан да најмање једном седмично, поднесе извештај о извршеном надзору Главном одбору. Предлажемо да се сваки одбор састоји од три члана која ће се изабрати тајним гласањем како је описано у усвојеном документу, види следећи линк:
http://revelationtoday.ucoz.com/index/skup_linkova_vaznih_za_rad_sklvi/0-717, документ под бројем 4. Сваки од одбора би се састојао од председника и два члана. Председник би се бирао по кружном (ротирајућем) систему једном годишње. Главни одбор би се редовно састајао једном месечно, како би се испитале информације пристигле доком тог периода.

С вером у Бога

Написао
Милош Попадић

Calendar
«  February 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz