Friday
2018-05-25
9:21 AM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Nastavak V »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 37

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Da li postoje dokazi u Svetom Pismu da je SEDMI DAN (SHABBAT) kao ustanova uvedena odmah nakon stvaranja sveta?

Dokazi da jeste:
1. Mojsijeva 2,2 I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;
1. Mojsijeva 2,3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;

1. Mojsijeva 4,3 A poslije nekoga vremena dogodi se, te Kajin prinese Gospodu prinos od roda zemaljskoga;
1. Mojsijeva 4,4 A i Avelj prinese od prvina stada svojega i od njihove pretiline. I Gospod pogleda na Avelja i na njegov prinos,
U daljnjem tekstu Svetog Pisma vidimo da se tako nesto cinilo subotom.
Jezekilj 46,12 A kad knez prinosi dragovoljnu žrtvu, paljenicu ili zahvalnu, od svoje volje Gospodu, tada neka mu se otvore vrata koja gledaju na istok, i neka prinese žrtvu svoju paljenicu i zahvalnu, kako čini subotom; potom neka izide, i vrata neka se zatvore kad izide.

1. Mojsijeva 7,10 A u sedmi dan dođe potop na zemlju.
1. Mojsijeva 8,10 I počeka još sedam dana, pa opet ispusti golubicu iz kovčega.
1. Mojsijeva 8,12 Ali počeka još sedam dana, pa opet ispusti golubicu, a ona mu se više ne vrati.

Dokazi da je vec na samom pocetku sveta bio uspostavljen luno solarni kalendar sa svoje tri vremenske jedinice (godina, mesec i SEDMICA (SABAT):

1. Mojsijeva 1,14 Potom reče Bog: neka budu vidjela na svodu nebeskom, da dijele dan i noć, da budu znaci
vremenima i danima i godinama;

1. Mojsijeva 5,3 I poživje Adam sto i trideset godina, i rodi sina po obličju svojemu, kao što je on, i nadjede mu ime Sit.

1. Mojsijeva 8,13 Šest stotina prve godine vijeka Nojeva prvi dan prvoga mjeseca usahnu voda na zemlji; i Noje otkri krov na kovčegu, i ugleda zemlju suhu.
1. Mojsijeva 8,14 A drugoga mjeseca dvadeset sedmoga dana bješe sva zemlja suha.

1. Mojsijeva 29,27 Navrši nedjelju dana s tom, pa ćemo ti dati i drugu za službu što ćeš služiti kod mene još sedam godina drugih.
1. Mojsijeva 29,28 Jakov učini tako, i navrši s njom nedjelju dana, pa mu dade Lavan Rahilju kćer svoju za ženu.


U ovim stihovima vidimo da je i pre Mojsija bila poznata veca vremenska jedinica od godine (Subotna godina), izvedena prema sedmicnom ciklusu.
1. Mojsijeva 41,29 Evo doći će sedam godina vrlo rodnijeh svoj zemlji Misirskoj.

1. Mojsijeva 41,30 A iza njih nastaće sedam gladnijeh godina, gdje će se zaboraviti sve obilje u zemlji Misirskoj, jer će glad satrti zemlju,

 

Ako ispunjenje zakona od strane Isusa Hrista za vernika prakticno znaci da zakon od tog trenutka vise nije na snazi, to jest da ga ne treba dalje obdrzavati, u cemu je onda razlika od bukvalnog ukidanja zakona, jer se svodi na isto posto oba cina imaju za rezultat njegovo uklanjanje? Ja tu vidim jedinu razliku u tome sto je zakon ostvaren od strane Isusa Hrista i te zasluge pripisane vernima, stoga su oni time spaseni u suprotnom ostali bi izgubljeni. Medjutim, Hristos kaze da ni jedno slovce nece nestati dok se sve ne ispuni, a da li je sve ispunjeno do sada sto treba da se ispuni? Opet bih i sebi i drugima postavio pitanje moze li se zakon parcijalno ukidati, odnosno da se postepeno ostvaruje i da se samo ostvareno ukida, a ostatak da ceka svoje ostvarenje da bi i on bio ukinut? Ili ce zakon biti ukinut kada se u kompletu bude ostvario od strane Isusa Hrista. Dakle, tu su moguca dva odgovora, ali koji od njih je u skladu sa Svetim Pismom?
Uzmimo kao primer coveka koji za vreme svog vozackog veka nije napravio ni jedan prekrsaj u saobracaju. Da li je time ukinut zakon o saobracaju? Ne. Zasto zakon nije uklonjen? Pa zato sto postoje drugi ucesnici u saobracaju koji krse taj zakon i uopste zato sto postoji saobracaj gde su prekrsaji moguci. Isus nije ucinio ni jedan preksaj, ali to nije ukinulo zakon u smislu da vise ne vazi. Sta je onda od onoga sto pise u Tori i Prorockim knjigama ''nestalo''? Nestalo je ono sto je ukazivalo na Isusa Hrista. Da li je Boziji moralni zakon ukazivao na zrtvu Isusa Hrista i na pojedine faze njegove Misije odnosno plana spasenja ljudi i resenja problema greha. Nije. Iz svega toga mozemo da kazemo da je iz Tore i Proroka ''nestalo'' sve ono sto je simbolicki upucivalo na Njega i Njegovu Misiju. Da li je ta Misija zavrsena? Znamo da jos nije. Kada bude zavrsena ''uklonice'' se i poslednji delovi iz Tore i Proroka koji su se odnosili na Mesiju i Njegovo delo.

Pokret PUT imace mreznu strukturu.
Mrezna organizacija je skup autonomnih jedinica koje se ponašaju kao samostalni entiteti.

 

PREDNOSTI I NEDOSTACI MREZNIH ORGANIZACIJA

 

-Prednosti        - globalna konkurentnost

 

                         - fleksibilnost

 

                         - redukovani administrativni troškovi

 

-Nedostaci       - nedostatak direktne kontrole

 

                        - mogucnost gubljenja dela organizacije

 

                        - lojalnost clanova slabi


Clanovi malih grupa ce moci da kontaktiraju vodece telo ukoliko zapaze ne principijelno ponasanje grugih malih grupa. Nas treba da povezuje ideja koju smo otkrili u Bibliji. I sve one grupe koje odstupe od toga nece se smatrati regulanom jedinicom pokreta PUT.

 

 

U slavu Adonaja, Biblijskog Boga.


Napisao: Miloš Popadić
Na Severu Backe, 2013.

Calendar
«  May 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2018
    Free website builderuCoz