Friday
2024-02-23
8:10 AM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Sukob masona i jezuita oko prevlasti u Srbiji »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Sukob masona i jezuita oko prevlasti u Srbiji


 


Svakom ozbiljnom čoveku je jasno da su političari samo pioni na političkoj sceni neke države. Glavni igrači – oni koji vuku konce i upravljaju političarima su u pozadini – nevidljivi za one koji imaju slab „vid", a takvih je mnogo. Zahvaljujući velikoj manipuliaciji i ispiranju mozgova tokom niza godina, ljudi su postali neosetljivi na prevaru i slepi da prepoznaju ono što se oko njih dešava.


Ko su glavni igrači u Srbiji? Ko pomera političare kao pione na šahovskoj tabli? Sami pioni (političari) nam to kažu, iako ni sami nisu svesni kakva je pozadina onih koji sa njima upravljaju (političari veruju da veliki igrači njih samo „finansijski pomažu" da se bore za „prave vrednosti u društvu").


Vladajuća koalicija danas u Srbiji okupljena je oko Demokratske stranke (DS). Ko njima upravlja? Sami političari vladajuće koalicije otvoreno priznaju da su članovi „Malteškog reda".


Jelena Trivan (DS) kaže:


- „Malteški red" bavi se humanitarnim i socijalnim poslovima i moja ideja je da vidim na koji način oni mogu da nam pomognu.


Poslanik DS-a Gorica Mojović priznaje:


- Koleginice su me nagovorile da se učlanim. Tek treba da vidim o čemu se tu radi. Računam da to nije nešto iz čega ne mogu da istupim ako mi se ne svidi, pa nismo se verili! Nije to neka sekta ili škola.


Šef poslaničke grupe manjina Balint Pastor kaže da se učlanio u „Malteški red" iz „radoznalosti".


Šta je „Malteški red"? U pitanju je moćna i veoma uticajna katolička organizacija prihvaćena kao subjekt međunarodnog prava, mada od „teritorije" poseduje svega dve vile u Rimu. Ovaj red ima diplomatske odnose sa 96 zemalja i stalne misije u UN-u i njegovim specijalnim agencijama, i delegacije u internacionalnim organizacijama. „Malteški red" aktivan je, kako oni to vole da kažu, u oblastima „medicinske i društvene nege i humanitarne pomoći" u više od 120 zemalja. Misija „Malteškog reda" je sumirana u motu „Odbrana vere i pomoć onima koji pate."


Njihov moto „Odbrana vere", vraća nas pet vekova unazad, na početak 16. veka, kada je rimokatolička crkva bila veoma uzdrmana pobunom svojih nezadovoljnih sveštenika koji su protestvovali zbog velikog nemorala u crkvi i papu nazivali najpogdnijim imenima. U to vreme dominikanci (pripadnici jednog katoličkog reda) doveli su pred papu čoveka koji je bio uhapšen pod optužbom da manipuliše sa ljudima na neverovatne načine. U pitanju je bio okultista pod imenom Ignjacio Lojola, autor knjige „Duhovne vežbe", pomoću kojih je mogao sebe i druge da dovede u stanje hipnoze, a kasnije da manipuliše sa onima koji su prošli njegove „vežbe".


Umesto da se brani, Lojola je rekao papi da se protiv jeretika treba boriti svim silama i svim sredstvima, što je zadivilo papu i od tada počinje vrtoglavi uspon ovog okultiste. Ubrzo je osnovao „Red jezuita" (ili „Red Isusovaca") sa ciljem „odbrane vere". Papa je ubrzo jezuite nazvao „armijom rimske crkve", što su oni zaista i bili. Uslediće krvave godine inkvizicije i progona „jeretika" od strane armije jezuita koji su se bavili „odbranom vere". Na čelo jezuita postavljen je „jezuitski general" ili „crni papa", kako ga neki zovu.


Glavni cilj jezuita bio je, a i danas je, kontrola sistema obrazovanja, medija, zakona i onih koji donose zakone – političara. Širom sveta su počeli da otvaraju katoličke škole i univerzitete, da publikuju svoja izdanja i da promovišu svoje ideje, tako da danas kontrolišu najviše obrazovnih institucija u svetu na kojima su se školovali brojni vodeći svetski političari – od poznatijih da spomenemo Bila Klintona i Zorana Đinđića (o čemu ćemo reći nešto više u nastavku).


U novije doba jezuiti su, da bi prikrili svoje aktivnosti, počeli da osnivaju svoje organizacije i redove u koje učlanjuju najuticajnije ljude po državama širom sveta. Neke od takvih organizacija su: Malteški red, Vitezovi Kolumba, Opus Dei i dr.


Ako čitamo jezuitsku literaturu videćemo da je kao njihov najveći neprijatelj označena masonerija. Sa druge strane, ako čitamo masonsku literaturu, videćemo da masoni označavaju katoličku crkvu svojim najvećim neprijeteljem koja ih je tokom vekovao najstrašnije proganjala nazivajući ih „satanistima".


I zaista, kada pogledamo statističke podatke, tamo gde rimska crkva ima najveći uticaj (Evropa) tu ima najmanje masona. Prema podacima koje je izneo bivši vodeći mason Jugoslavije Zoran Nenezić u svojoj knjizi „Masoni Jugoslavije", najviše masona ima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) (3.300.000 članova u preko 15.000 loža), a zatim u Velikoj Britaniji (Škotska: 350.000 članova u 1.160 loža; Irska: 50.000 članova u preko 800 loža), dok ih je u zemljama pod jezuitskim (katoličkim) uticajem dosta manje (Nemačka 15.000 članova u 460 loža; Francuska: 15.000 članova u 900 loža). U islamskim zemljama masonerija je zabranjena, osim u Turskoj (8.400 članova u 100 loža), Jordanu, Saudijskoj Arabiji i Libanu.


Tako imamo da su se u zadnjih nekoliko vekova profilisala dva moćna tabora koja se bore za prevlast u svetu:


1) jezuitski (rimokatolički) tabor koji kontroliše uglavnom Evropu (bez Velike Britanije) i njihove saveznike, sa sedištem u Vatikanu. Pod kontrolom imaju Vatikansku banku, Evropsku centralnu banku i mnoge druge banke.


2) masonski tabor koji kontroliše SAD, Veliku Britaniju i njihove saveznike, sa sedištem u Vašingtonu (gde je smešten Vrhovni savet 33. stepena masonerije). Masoni deluju preko svojih organizacija kao što su Bilderg grupa, Trilateralna komisija i dr, a pod kontrolom imaju američke Federalne rezerve i mnoge druge banke.


Prvu veliku pobedu u Evropi masoni su ostvarili zauzimanjem „najstarije katoličke ćerke" – Francuske, tokom čuvene „Francuske revolucije" krajem 18. veka. Sukob se nastavio tokom Prvog svetskog rata kada su jezuiti preko „apostolske monarhije" (Austro-ugarske) pokušale da prošire sferu svog uticaja. Iste strane su se sukobile i u Drugom svetskom ratu kada su jezuiti potpisali Konkordant sa Hitlerom, povukli sa političke scene svoju stranu (Stranku centra koja je bila jedna od najuticajnih u Nemačkoj) i bukvalno doveli Hitlera na vlast (o čemu je detaljno pisao Džon Kornvel u knjizi „Hitlerov papa").Calendar
«  February 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz