Saturday
2024-02-24
3:39 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Nastavak »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Sukobi u Srbiji

Borba masonerije i jezuita u Srbiji naročito je buknula krajem 19. i početkom 20. veka. Dinastija Obrenović je imala „jako dobre odnose" sa Austro-ugarskom monarhijom, dok su Karađorđevići bili miljenici masona Engleske. Veliki broj masonskih simbola, kipova i oznaka širom Beograda i Srbije nastao je upravo za vreme vladavine Karađorđevića između dva svetska rata, uključujući i kip Lucifera (Svetlonoše) koji i danas stoji na zgradi Vlade Srbije, i koji je utisnut na nove lične karte državljana Srbije.


U novijoj srpskoj istoriji jedan od glavnih zastupnika interesa masonerije na našim prostorima bio je Slobodan Milošević koji je bio vrbovan dok je radio kao predstavnik Beobanke u Njujorku. Najjaču podršku u Srbiji dobijao je od Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) – leglu masonerije, što oni ne kriju, već otvoreno priznaju kiteći se brojnim masonskim simbolima. Ugledni član SANU Dobrica Ćosić bio je bliski saradnik Miloševića i predsednik SR Jugoslavije.


Iz istorije je poznato, a o tome svedoči i američki ambasador u Vatikanu (od 1989. do 1993) Tomas Patrik Miledi u svojoj knjizi „Veleposlanikova priča", da je u početku poslednjeg sukoba na Balkanu SAD branio stav da se očuva zajednička država Jugoslavija, ali da je pod velikim pritiskom Vatikana došlo do promene politike. Podsetimo da je u to vreme predsednik SAD bio Bil Klinton (koji je završio filofiju na najvećem jezuitskom univerzitetu u Americi, u Džordž Taunu).


Kada je Milošević „pušten niz vodu" jer se pokazao kao „slab pion", jezuitska i masonska strana su započele borbu oko poziciniranja novih piona na prostoru Srbije. Jezuiti su kontrolisali Demokratsku stranku u kojoj su i masoni imali veliku uticaj. Kada masonska opcija preko Vojislava Koštunice nije uspela da preuzme primat u DS-u došlo je do formiranja DSS-a (Demokratske stranke Srbije).


Masonerija je još jednom pokušala da napravi puč u DS-u preko Slobodana Vuksanovića, ali je na izborima unutar stranke pobedu odneo jezuitski đak Zoran Đinđić.


Treba napomenuti da je Zoran Đinđić doktorirao na jezuitskom koledžu u Konstanci, Nemačka, a njegova supruga Ružica je u intervjuu zagrebačkom „Globusu" priznala da je Zoran „bio bliži katoličkom nego pravoslavnom mentalitetu" i da ona „svakog 24. decembra sa Brankom Prpom, nevenčanom suprugom pokojnog Slavka Ćuruvije, dočekuje katolički Božić, a tu su još Borka Pavićević, Gorica Mojović, Nadežda Gaće." I još dodaje: „Žensko smo društvo koje u Beogradu proslavlja katolički Božić, posle ponoći obavezno gledamo na Hrvatskoj televiziji božićnu misu."


Nakon poraza od Đinđića, poznati mason Slobodan Vuksanović se ubrzo okreće Koštunici i pristupa njegovoj stranci.


Kada je DOS preuzeo vlast od Miloševića, jezuitima je pripala uticajnija funkcija (mesto premijera Srbije za Đinđića), a masoni su dobili manje uticajno mesto predsednika SR Jugoslavije (koje je obavljao Koštunica) – države koja se raspadala. Sukob između Đinđića i Koštunice odmah je buknuo, a Đinđić je silovito preuzimao sve konce u svoje ruke.


Na vrhuncu moći Zorana Đinđića, u oktobru 2002. godine, pozvan je u policiju na „informativni razgovor" vodeći mason Srbije –Dragan Malešević Tapi, slikar, i Suvereni Veliki Komandir srpske masonerije, mason 33. stepena (najviši stepen u masoneriji).


I gle čuda, Tapi je „preminuo prilikom saslušanja u policiji". Odmah se oglasio Vojislav Šešelj optužujući Đinđića da je ubio Tapija, jer kao srčanom bolesniku bilo je dovoljno „da mu se stavi kesa na glavu" i da dođe do fatalnog ishoda (i Tapi i Šešelj su imali probleme sa srcem).


Zbog velikih problema koje je pravio Đinđiću, Šešelj je ubrzo bio prebačen u Hag, a samo nekoliko meseci nakon smrti vodećeg masona Srbije – Tapija, ubijen je Zoran Đinđić, u martu 2003. (upućeni kažu da je masonska osveta bila žestoka.)


Koštunica preuzima sve dizgine vlasti u svoje ruke i postaje premijer Srbije, ali zbog velikog pritiska jezuitske EU i zbog svoje nesposobnosti, vlast u Srbiji preuzimaju „nove jezuitske snage" na čelu sa Borisom Tadićem i njegovim saveznicima. Do smene dolazi i u G17, gde Miroljuba Labusa pučem smenjuje Mlađan Dinkić.


Jezuiti vrše veliki pritisak na Srbiju u kojoj je masonerija još uvek veoma uticajna, oduzimajući Srbiji Kosovo, i u srcu Kosova zidaju simbol svoje moći – najveću katoličku katedralu na Balkanu (iako na Kosovu živi nešto manje od 4% katolika).


Masonerija u kontra-napadu

Nesposobnog Koštunicu je trebao neko da zameni. Procenjeno je da su najbolja zamena za njega Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić. I zaista, nakon razbijanja Srpske radikalne stranke skoro sva masonska elita je počela da se učlanjuje u Srpsku naprednu stranku – dojučerašnji najbliži saradnici Koštunice, ali i neki novi (stari) pioni od velikog uticaja, kao što je bivša savetnica Miroljuba Labusa – Zorica Mihajlović – Milanović, sada član Glavnog odbora SNS-a.


Ova mlada dama ne bi bila mnogo interesantna za našu priču da nije član organizacije „East West Bridge” čiji su osnivači i predsednici najuticajniji masoni Srbije na čelu sa Petrom Kostićem, Velikim majstorom Regularne Velike lože Srbije.


Za kratko vreme Nikolić i Vučić dobijaju veliki medijski prostor, ogromna materijalna sredstva i postaju gosti uticajnih organizacija stranih zemalja, naročito SAD.


Borba između dve sukobljene strane se nastavlja, a nisu retki slučajevi da jedna od strana otkriva „insajdera" suprotne strane u svojim redovima. Tako je otkriveno da je jedan od „najuspešnijih biznismena Srbije" gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević (član DS-a) u stvari član suprotstavljenog tabora. Ubrzo nakon što su objavljene njegove slike iz masonske lože, bio je uhapšen „zbog finansijskih malverzacija".


Pošto je poznato da masoni i jezuiti trguju na svim nivoima, ubrzo je dogovoreno da Goran Knežević bude pušten na slobodu, i on je odmah pristupio Srpskoj naprednoj stranci, gde mu je dodeljeno uticajno mesto.


Mediji u Srbiji potpuno potpadaju pod kontrolu dve sukobljene strane (jezuitske i masonske) sa kojih ne silaze DS i SNS, dok sporedni igrači dobijaju manje prostora. Naravno da se patriotske stranke i organizacije (kao radikali i Dveri) potpuno ignorišu, ili ismejavaju, ako je to ikako moguće.


Stanje se svakim danom pogoršava. Jakim igračima je u interesu da sa ljudima što bolje manipulišu, da ih uvere u svoja lažna obećanja, dok naivni narod ne vidi da mu se sprema afrički scenario. Da podsetimo da u Africi pre pola veka niko nije umirao od gladi, a sada svakoga dana oko 40.000 dece umire od gladi. Šta se desilo? Odgovor je: Došle su „strane investicije" (čitaj: okupacija države).


Narod u Srbiji oseća da živi sve teže, da glad kuca na mnoga vrata, ali agresivna medijska kampanja uverava mnoge da će „stanje biti bolje" i da „treba izdržati trenutku krizu". Tako se ljudi još dublje zakopavaju u živo blato. U najgoroj situaciji su zaposleni u državnim službama i oni koji se finansiraju iz budžeta (penzioneri, prosvetari, policajci, medicinari, pravosudni radnici…) jer njihove plate direktno zavise od stranih pozajmica (čitaj: novca bez pokrića). Spoljni faktor može u svakom trenutku da zavrne slavinu zajmova, kao u slučaju Grčke (u Grčkoj protestvuju upravo oni koji su se navukli na nerealan život zavistan od državnih pozajmica).


Postavlja se pitanje: Kako izbeći grčki ili, još gore, afrički scenario u Srbiji? Postoji samo jedan realan odgovor: vraćanje tradicionalnim vrednostima i životu u prirodi, po ugledu na naše slavne pretke. Osposobljeni za život nezavisno od robovlasničkog sistema, postajemo imuni na sve oblike ucenjivanja i pritisaka, naročito onog „da ne možemo ni da kupimo, ni da prodamo". Takođe, treba raditi na povezivanju svog zdravog tkiva u otadžbini i dijaspori, stvarati mrežu dobrih, vrednih i poštenih ljudi, i verovati da biblijski scenario pobede Davida nad Golijatom može da se ponovi. Bog je obećao da će se taj scenario ponoviti. Pitanje je samo na kojoj strani ćemo mi biti.

Calendar
«  February 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz