Saturday
2024-02-24
4:23 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
LEK NIJE ROBA »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Lek nije roba

Beograd - Seminar "Uloga farmaceuta kao zdravstvenih profesionalaca u promociji leka", u Fabrici lekova Galenika, propratili su farmaceuti iz cele Srbije. Predavanja su držali mnogobrojni stručnjaci iz farmaceutske oblasti, među kojima su i Dušanka Krajnović, Vladimir Cvijan i Petar Seferović.

Seminar "Uloga farmaceuta kao zdravstvenih profesionalaca u promociji leka", u Fabrici lekova Galenika, propratili su farmaceuti iz cele Srbije. Predavanja su držali mnogobrojni stručnjaci iz farmaceutske oblasti, među kojima su i Dušanka Krajnović, Vladimir Cvijan i Petar Seferović.
Prema rečima socijalnog psihologa Vesne Tomić iz Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", oglašavanje farmaceutskih proizvoda je deo masovne komunikacije, a funkcija može biti pozitivna i negativna, informativna i edukativna, ali i propagandna. Ona je naglasila da se lekovi ne smeju reklamirati, već samo pomoćna lekovita sredstva, ali se ne smeju ni kritikovati putem oglasa.
- Lekovi se mogu promovisati putem brošura, a sadržaj mora da bude umeren da bi se shvatilo da lek nije komercijalna roba. Pacijent ne sme da se nagovara na kupovinu određenog leka, već se putem brošura mogu davati informacije o dejstvu leka, načinu upotrebe, doziranju i tome sličnom. Farmaceuti ne smeju da učestvuju i podržavaju reklamiranje lekova, već treba da daju tačne informacije o lekovima u edukativne svrhe - naglasila je Vesna Tomić.
Ona je u nastavku predavanja objasnila da efikasnost komunikacije putem medija podrazumeva precizno definisanje poruke koja je prilagođena zahtevima medija, zatim razumljiv, jasan i precizan jezik poruke, kratku, jasnu, jezgrovitu i neposrednu informaciju.

Calendar
«  February 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz