Monday
2024-05-06
7:07 AM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2023 » December » 5 » Nemojte miješati Normal stil sa stilom Body Text
7:51 AM
Nemojte miješati Normal stil sa stilom Body Text

Sljedeće pogreške mogu spriječiti da vaša knjiga bude uključena u Premium Katalog: - vraća se više od 4 uzastopna odlomka u nizu (stvara prazne stranice e-knjiga) - kartice (eliminirajte sve kartice koje ste kreirali pritiskom na tipku “Tab”) - uvlake napravljene razmacima ili tabulatorima (česta loša navika svih autora) - egzotične fontove (umjesto toga, držite se Times New Roman, Garamond i Arial) - velike veličine fonta (11 ili 12pt je najbolje, 14pt je preporučeni maksimum) - tekst u stupcima (ne podržavamo stupce) - tekst u tablicama (e-knjige ne obrađuju tablice. Uvezite tablice kao slike) - tekst u okvirima za tekst (Uf, užas! Ne podržavamo okvire za tekst. Koristite nuklearni metoda, objašnjena malo kasnije, za pouzdano uklanjanje tekstnih okvira.) - više sukobljenih stilova odlomaka za vaše tijelo (na primjer, nemojte miješati Normal stil sa stilom Body Text) - automatske fusnote (nije podržano, može uzrokovati neuspjeh konverzije) - tekst omotan oko plutajućih slika (umjesto toga, desnom tipkom miša kliknite sliku, kliknite Oblikovanje slike: Napredno: u ravnini s tekstom, a zatim upotrijebite središnji gumb Worda za centriranje) - i konačno, kako biste izbjegli pogrešku u vezi s autorskim pravima, pažljivo slijedite savjet 21b u nastavku

Uvijek sam smatrao da su Wordovi AutoCorrect i AutoFormat-As-You-Type Wordovi najiritantnije karakteristike. Ako ste ih angažirali, Word će pokušati pogoditi koju vrstu oblikovanje koje želite na temelju načina na koji pišete odlomak, kako ga ručno formatirate odlomak ili način na koji ste nešto oblikovali prije njega. Ako prenesete Word datoteku na Smashwords s nedosljedno oblikovanim odlomcima, poput nekih odlomaka oblikovanih kao "Tijelo teksta" i drugi formatirani kao "Normalni tekst", knjiga će izgledati užasno kao e-knjiga. Da biste isključili značajke, u programu Word 2000 i 2003 idite na “Alati”: “Automatski ispravak,” zatim kliknite na karticu "AutoFormat As You Type" i zatim poništite većinu okvira, a zatim kliknite na karticu "AutoFormat" i poništite četiri okvira ispod "Primijeni".

Minimizirajte varijacije veličine fonta u svojoj knjizi, inače knjiga može izgledati ružno. Neke od najljepše knjige na Smashwordsu koriste 12pt za tijelo i 14pt za naslov knjige na naslovnoj stranici i za naslove. Ako morate koristiti različite veličine fonta, minimizirajte raspon njihove varijance. Na primjer, ako vaš Normalni stil odlomka definira 12 točaka, nemojte koristiti zaglavlje od 20 bodova. Preporučujemo da najveću veličinu fonta zadržite na 14 for glavni tekst. Česte i/ili dramatične varijacije veličine fonta uznemiruju oči vašeg čitatelja i može smanjiti broj čitatelja, jer svaki put kada promijenite veličinu fonta njihovo oko mora ponovno fokusirati. Dramatične varijacije u veličinama fonta također mogu uzrokovati neželjene kvarove u nekima od pretvorbe, kao što je prelazak teksta s velikim točkama na tekst s manjim točkama. Većina naših formata e-knjiga podržava više veličina fonta.

Views: 26 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  December 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz