Friday
2024-04-26
11:45 AM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2014 » January » 20 » O Suboti
1:43 PM
O Suboti
Irina Zahar Hinrichs Prva zapovest Božija data Adamu glasi: "Rađajte se i množite i napunite zemlju", Miloš Popadić. Nemoj protivurečiti Reči Božjoj. Mojsije je sve napisao s razlogom i sve što je pomenuo, i sve što nije pomenuo, učinio je s razlogom.

Taj isti Mojsije prv
i put pominje subotu/šabat/sedmi dan odmora tek u 2. Knjizi, 16. glava (Izrailjci u Sinajskoj pustinji). I tad koristi neodređeni član ispred "subota/šabat", ukazujući da do tog trenutka pojam sedmičnog odmora nije bio poznat (zato neodređeni član).

Taj isti Mojsije namerno ističe da je prošlo pet subota između puštanja iz Egipta i dolaska Izrailjaca u Sinajsku pustinju. Taj isti Mojsije ističe da su Izrailjci putovali (tačnije, marširali) kroz teške i negostoljubive predele čak i subotom. A putovanje subotom kasnije je bilo zabranjeno od strane Boga lično, preko tog istog Mojsija. I niko od Izrailjaca da pita: "A što smo mi pet subota kršili po izlasku iz Egipta?" (zato što nije bila ni na snazi, pa nije ni mogla da se prekrši, to su svi oni znali). I Mojsije ne objašnjava narodu da treba da svetkuju subotu zato što je subota bila data Adamu (jer nije), već kao razlog ističe izbavljenje iz Egipta.

I najzad, taj isti Mojsije beleži da je Bog prvu zapovest o suboti (u Sinajskoj pustinji) dao baš u subotu. Čak ni ta subota kad je ta zapovest data, nije svetkovana. Lično Bog je naredio Izrailju da te subote izađu i pokupe manu, a tek sledeće subote da ostanu u kampu i ne skupljaju manu.

Sve to govori da je Izrailj pod Božjim vođstvom kršio ŠEST subota pre nego što je održao prvu. Taj isti Mojsije piše o tome.

Možete vi manipulisati Biblijom kako vam drago, ne možete dolazati da je bilo ko svetkovao subotu do tog trenutka u Sinajskoj pustinji. Čak štaviše, Izrailjci su u Egiptu koristili dekadu, a ne sedmicu, i kao ropski narod, nije mogao ni smeo da odmara u sedmi (ili bilo koji drugi) dan. Pa opet ih je Bog odabrao za svoj narod.

Isti pisac pisao je Postanje i Izlazak. Isti pisac nijednom ne kaže da je subota data Adamu. Isti pisac koristi neodređeni član kad pominje dan odmora prvi put (2. Mojsijeva 16). Isti pisac ističe da je narod Božiji kršio sve subote do Sinajske pustinje, sve pod vođstvom Božijim. Jer ako neka odredba zakona nije na snazi, onda se ne može ni prekršiti. Taj isti pisac ističe POČETAK zakona o suboti, koristeći NEODREĐENI član.

Šta misliš, kome treba ljudi više da veruju? Tebi ili Mojsiju?
Views: 639 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  January 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz