Friday
2024-04-26
4:36 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2016 » October » 5 » Samo je Dobro apsolutno
6:33 PM
Samo je Dobro apsolutno

... Odgovoriću samo na delić onoga što smatram da ima svrhe da se razlaže i pojašnjava:
 

Quote:
» Ali DAJ da nije Adalbet Rebic j «

Nije. Bez obzira na neke propuste on je dosta, dosta jak rimokatolički teolog. Ima niz jako vrednih studija. Dosta koristim njegove knjige i raščlambe.
 

Quote:
» Sto znaci "nafalta hazak"?«

Pitanje za intelektualno nadimanje i traženje šupljina,... Pokušaću ti odgovoriti na osnovu fragmentalnog poznavanja hebrejskog.
'Nafal' = pasti, skočiti (padobranom), izgubiti, biti izgubljen, biti ubijen, desiti se, padati (na odredjeni datum). 'Ta' - sufiks jakog glagola za muški rod u singularu, u drugom licu. Dakle 'nafal-ta' = "ti si pao". He = odredjeni član. Zak = "čist, blistav, jasan, svetao". Dakle, otprilike sumarno značenje bi išlo, ako se ne varam: "Pao si nevin", "stradao si nedužan".

 

Quote:
» Ja sam te samo pitao kako ces ti se snalaziti u kritickoj analizi teksta, «

To daje ozbiljnost prezentovanom, i odiše respektibilnu moć. Ima ko će se snaći ...
 

Quote:
» Sad mi pises da Srbijom vladaju - Zidovi... KAKO ONDA SRBIJA NIJE PO VOLJI MONDIJALNIH VLADARA «

Rekao sam ti za period izmedju dva svetska rata da su Srbijom vladali Jevreji. Sada vladaju cionističke i mondijalističke ideje i koncepcije, odnosno sve više se gospodarski probijaju i nameću.

 

Quote:
» Mislim - zasto tekstualno modificirati nesto sto ces 5 minuta kasnije spaliti?
Prema tome - ili malko osnazi tezu da je Crkva vrsila pritisak da se Talmud modificira, ili ju odbaci? Jer je ovako blago blesavo? «

U nekim etapama i negde Crkva je išla na zaplenu i spaljivanje Talmuda (- tako je u Parizu u leto 1242 godine spaljeno 24 velikih kola knjiga oduzetih od Jevreja), a u drugim etapama je insistirala na njegovoj reviziji, da bi dopustila njegovo držanje i širenje.
 

Quote:
» ) Eseni balansirali izmedju krscanstva i judaizma - prije nego sto je nastalo krscanstvo? Slatko, slatko... revolucionarno, mogao bih dodati«

Govorim o doktrinalnom balansiranju. Eseni su egzistirali i pre Hrista i 3-4 stoleća posle njega kao organizovana sledba. Treba videti Epifanijeve i Hipolitove refutacije 'jeresi'...

Neću o tome ovde: planiram za jesen jedno veliko izlaganje koje bi komparativno izložilo učenje esena, nazarena, terapeuta, maga, druida, pitagorejaca, brahmana,...

 

Quote:
» Znaci - mi farizeji smo zazvali HOLOKAUST iliti MI SMO SI SAMI ZA NJEGA KRIVI? Tocno? Da/ne? «

Neočišćeno zlo doneseno iz ranijih inkarnacija, zlo učinjeno prevashodno protiv Božijih proroka i Najvećeg Proroka: "Krv Njegova na nas i našu decu!"
 

Quote:
» Da, to nam govore vec punih 2000 godina, pa smo jos tu «

Zločinačka država Izrael je tek sveža cionistička tvorevina, nastala protiv Božije volje i iz izvitoperenog tumačanja Proročanstava.
 

Quote:
» E, sad lijepo PONOVNO procitaj ovo sto si napisao i PRIJE toga stavi pocetnu postavku "B-g je SVAMOCAN i NISTA se ne moze IZVAN njega dogadjati"

I vidjet ces da si upravo SATANU STAVIO RAME UZ RAME B-GU. Jer, ako je SATANA VLADAR GRIJEHA, onda B-G NEMA JURISDIKCIJU NAD TIM. Sto je prema postavci «

Ja ne propovedam apsolutni etički dualizam. Samo je Dobro apsolutno. Zlo ima svoj početak i svoj kraj. Ništa se ne dogadja bez Boga, znači: Bog blagosilja i podupire dobro, a dopušta zlo, onda kada to ima svrhu, i kada je u službi prekaljivanja i retribucionog namirivanja računa. Za onog ko se ne kaje i ko ne prašta, za njega važi "Oko za oko".
 

Quote:
» Javi se Lukicu, on je prorok br.1 ovdje, a ja imam feeling da je ovaj forum premali za 2 suprotna proroka«

Za sebe mogu reći da se nikad nisam izdavao za 'proroka', već samo za komparativnog studenta religije i putnika na Unutarnjem Putu koji je prešao nekoliko stepenika... Želja moga srca je da Bog probudi Svoje proroke koji će nam sve objasniti i uputiti nas u puninu istine.
 

Quote:
» Sad si usao u znanost. MOLIM REFERENCU za ovo? «

Tzv. egzaktna nauka uticaj magnetnih polja na život (osim za selidbu nekih životinja: ptica, kitova,...) ne uzima ozbiljno...
 

Quote:
» hrvatska kovanica ISUS KRIST zapravo ima 2 rijeci koje su - jedno te isto.«

... Neznam odakle si to izvukao,... Ja sam još negde pročitao to 'objašnjenje'. Čuj bolje objašnjenje: Grčko ime Jesous/Jesus, nastalo je (greciziranjem) od jevrejskog i aramejskog imena yešua, koje je docnija forma hebrejskog yehošua. Značenje imena je 'Bog spasava', odnosno 'Bog je spasenje'.

"Ona će roditi sina i ti ćeš Mu dati ime Isus, jer će On s p a s i t i narod svoj od grehova njihovih." (Matej, 1:21)

Hrist ime transkripciono jasno potiče od hebrejske reči mašiah, pomazanik. Isus Pomazanik, koji se osvedočio i kao Pomazitelj. Isus Hristos. Potvrdjivanjem Isusa kao Pomazanika nastalo je 'dvostruko' ime Isus Hrist.

Na Web stranici Male Hebrew Names imaš objašnjenje za etimološki slična imena: Joshua, Josue, Josias - God is salvation.



 

Quote:
» Slatka stvar je da NAKON 14 godina ucenja Latinskog jos nisam cuo da postoji latinsko ime "Panthera," ali nema veze.«

Pa to i daje 'draž' i 'ubedljivost' tadašnjim rabinskim izmišljotinama i dometanjima. To što si rekao, zaboravio sam i ja napomenuti.
 

Quote:
» pnda ti zidovi ocito nisu znali HEBREJSKI, jer na HEBREJSKOM djevica se kaze malko drugacije od PANTERA. «

Slušali su Helene i helenizirane Jevreje...
 

Quote:
» kako ORIGEN zna grcki «

Najučeniji teolog je bio. Ima izveštaja i naznaka da je napisao stotine i stotine knjiga.
 

Quote:
» NAZARENI su PRIZNATI DIO ZIDOVSTVA. MINECI NISU - dolaze od rijeci MINIM sto znaci, ugrubo "heretik" - dakle ljudi koji ne prolaze PO SLUZBENOJ ZIDOVSKOJ VJERI. «

Nazirstvo, kultno posvećeništvo po judejskoj meri, ne i nazarenstvo koje su oličavali nazareni sa Gore Karmel. Nazareni su bili najčistiji i najači hrišćani. Minejcima je sinagoga zvala sve problematične gnostike, ali u taj gnostički 'koš' svrstavala je pre svega (galilejske) nazarene.

__________________
brat Vasa (Potražiti Aurora Aurea blog ...)
Views: 568 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  October 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz