Wednesday
2024-05-08
1:34 AM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2024 » March » 24 » Sinopsisi mojih knjiga
11:33 AM
Sinopsisi mojih knjiga

Duhovna paljba III

by 

Ova knjiga dopunjuje prethodne dve i ona svojim sadržajem pokreće još jedan set tema značajnih za razumevanje prvobitne vere hrišćana. Ona pokušava da simplifikovano prezentuje kardinalne greške koje su načinili vernici u osvit nastanka vere jednom predate svetima.


Ova knjiga dopunjuje prethodne dve i ona svojim sadržajem pokreće još jedan set tema značajnih za razumevanje prvobitne vere hrišćana. Ona pokušava da simplifikovano prezentuje kardinalne greške koje su načinili vernici u osvit nastanka vere jednom predate svetima. Pored toga, zaviruje i u motivacionu sferu neprijateljskih elemenata okupljenih oko kosmičkog razoritelja Elohimove tvorevine. Naime, kao što je istraživačima Biblije poznato, Luciferu je bilo krivo što nije uspeo da se uzdigne na najviši tron, a budući da nije mogao da se osveti Nedokučivom Bogu Jahveu, osvetio se Njegovoj tvorevini, definišući time sebe kao Satanu, tako što je gurnuo našu planetu u neizrecivu patnju. Ali, Elohim ima savršeni plan obnove o čemu ova knjiga nastoji da pruži osnovne informacije koje će ljudi moći da razumeju i primene u svojim životima kako bi dali lični doprinos uspostavljanju Elohimovog kraljevstva.

 

The Spiritual Firing II

by 

In this book I continue to comment on topics that are of great importance for the re-establishment of a religion that will produce a civilization to the glory and glory of Elohim. Human religions until now only produced wars, despair and misery. Namely, in order to build a new world according to the man as Yahweh envisioned it,...


In this book I continue to comment on topics that are of great importance for the re-establishment of a religion that will produce a civilization to the glory and glory of Elohim. Human religions until now only produced wars, despair and misery. Namely, in order to build a new world according to the man as Yahweh envisioned it,... In this book I continue to comment on topics that are of great importance for the re-establishment of a religion that will produce a civilization to the glory and glory of Elohim. Human religions until now only produced wars, despair and misery. Namely, in order to build a new world according to the man as Jehovah envisioned it, it is necessary to establish the elements of the original faith in a form that is suitable for the circumstances of our time. On this path, we need not only to know what to do, but to be constantly in action, that is, to work on it with all the forces of our being. Then we will receive gifts from above that no opposing force will be able to match. We dream of a kingdom of freedom, it is within our reach only if we stretch out our hands to Elohim who has been waiting for us to do so for thousands of years. We have tried almost all social systems, there is only one we have not tried, and that is the kingdom of Elohim. Today, there is a lot of talk about the new world order, which implies one holy government, one parliament and one religion. It is nothing but the last attempt of the enemy of God to deceive many through the imitation of God's kingdom. By all accounts, we will also experience that order, which will be global, but will not be based on Elohim's principles, that is why we are facing the collapse of everything, behind which the Son of God arrives, to whom global power belongs.

 

Duhovna paljba II

by 

U ovoj knjizi nastavljam da komentarišem tema koje su od velikog značaja za ponovno uspostavljanje religije koja će proizvesti civilizaciju na diku i slavu Elohimovu. Dosadašnje ljudske religije su samo proizvodile ratove, očaj i jad. Naime, da bi se izgradio novi svet po meri čoveka kakvog ga je Jahve zamislio,...


U ovoj knjizi nastavljam da komentarišem tema koje su od velikog značaja za ponovno uspostavljanje religije koja će proizvesti civilizaciju na diku i slavu Elohimovu. Dosadašnje ljudske religije su samo proizvodile ratove, očaj i jad. Naime, da bi se izgradio novi svet po meri čoveka kakvog ga je Jahve zamislio, potrebno je uspostaviti elemente prvobitne vere u obliku koji je primeren okolnostima našeg doba. Na tom putu mi ne treba samo da znamo šta nam je činiti, nego je potrebno stalno biti u akciji, to jest, raditi na tome svim silama našeg bića. Tada ćemo primiti darove odozgo kojima nikakva protivna sila neće moći parirati. Sanjamo o carstvu slobode, ona nam je na dohvat ruke samo ako svoje ruke izpružimo ka Elohimu koji čeka da to učinimo već hiljadama godina. Isprobali smo skoro sve društvene sisteme, samo jedan nismo, a to je Elohimovo kraljevstvo. Danas se mnogo priča o novom svetskom poretku koji podrazumeva jednu svetku vladu, jedan parlament i jednu religiju. To je ništa drugo nego zadnji pokušaj neprijatelja Božijeg da kroz imitaciju Božijeg kraljevstva prevari mnoge. Po svemu sudeći mi ćemo iskusiti i taj poredak, koji će biti globalan, ali neće biti zasnovan na Elohimovim načelima, zbog toga nam predstoji kolaps svega iza kojeg stiže Božiji Sin kome globalna vlast i pripada.

 

Gde je počeo ‚‚dan jedan"

by 

‚‚Dan jedan" je izraz koji se nalazi u 1. Mojsijevoj 1:5. Mnogi ne znaju za takav prevod dudući da gotovo sve Biblije hebrejski izraz ‚‚ehad" prevode sa kao ‚‚prvi" što je pogrešno. Budite uvereni da plaćeni prevodioci ne rade to slučajno, već po zadatku, da time nešto prikriju što većina ne treba da zna.


‚‚Dan jedan" je izraz koji se nalazi u 1. Mojsijevoj 1:5. Mnogi ne znaju za takav prevod dudući da gotovo sve Biblije hebrejski izraz ‚‚ehad" prevode sa kao ‚‚prvi" što je pogrešno. Budite uvereni da plaćeni prevodioci ne rade to slučajno, već po zadatku, da time nešto prikriju što većina ne treba da zna. A o čemu se radi saznaćete kada pročitate ovu knjigu koja se nalazi pred vama i čeka da upijete informacije uskladištene u njoj. Tema knjige je vezana za problematiku pojma vremena u religijskom smislu reči. Razotkriva pokušaje neprijatelja svakog dobra da ugradi u civilizaciju još jednu svoju vremensku zavrzlamu protivnu Svetom pismu. Radi se o međunarodnoj datumskoj granici, zamišljenoj liniji koja je postavljena na pogrešnom mestu, samo da ne bi bila na liniji koju je Jahve predvideo da bude.

 

The Spiritual Firing I

by 

With the hope that Adonai will help me in this, with this book I begin a long spiritual campaign against the elements of false Christianity. If Elohim wills, I will shed light on the many misconceptions that crept into the most beautiful of all faiths, the faith in Yahweh and His Son Yehoshua.


With the hope that Adonai will help me in this, with this book I begin a long spiritual campaign against the elements of false Christianity. If Elohim wills, I will shed light on many misconceptions that crept into the most beautiful of all faiths, faith in Yahweh and His Son Yehoshua. If my work, in fact spiritual warfare contributes to future generations of Bible researchers to put into practice all that is noble and sublime that is in Elohim's Word that I did not know about before, and I think many others do not know either, because it was hidden for centuries. In this work of mine, I delved into many aspects of human life that are also discussed in the Holy Scriptures. If I succeed in removing at least one of the anti-biblical doctrines that have been introduced to harm God and mankind, I will be immensely happy. The uninformed reader will probably be amazed at the mass of doctrines taught today and the number of religious rituals and holidays that are practiced that are not part of the Bible and do not belong to what we would call conduct in honor of Yahweh. Going against the forces that act in the sky is neither harmless nor simple nor easy, but it is "sweet", when some of the truths, even the smallest ones, break through to the surface and someone sees it, understands it, and adopts it. , and love it. That is the goal of my writing, for which I thank the heavenly Father in the name of Jesus Christ, His Son.

 

Duhovna paljba I

by 

S nadom da će mi Adonaj u tome pomoći, knjigom ovom otpočinjemem dugu duhovnu kampanju protiv elemenata lažnog hrišćanstva. Ako Elohim bude hteo rasvetliću mnoge zablude koje su se uvukle u najlepšu od svih vera, veru u Jahvea i Njegovog Sina Jehošuu.


S nadom da će mi Adonaj u tome pomoći, knjigom ovom otpočinjemem dugu duhovnu kampanju protiv elemenata lažnog hrišćanstva. Ako Elohim bude hteo rasvetliću mnoge zablude koje su se uvukle u najlepšu od svih vera, veru u Jahvea i Njegovog Sina Jehošuu. Ukoliko moj rad, zapravo duhovni rat doprinese budućim generacijama istraživača Biblije da sprovedu u delo sve ono plemenito i uzvišeno što je u Elohimovoj Reči za koje ranije nisam znao, a mislim da ne znaju ni mnogi drugi, jer je bilo skrivano vekovima, verujem da mi trud neće biti uzaludan. U ovom mom radu ulazio sam u mnoge aspekte ljudskog života koji su razmatrani i u Svetom Pismu. Ako uspem da uklonim bar jednu od antibiblijskih doktrina koje su uvedene da napakoste Bogu i čovečanstvu, biću neizmerno srećan. Neobavešteni čitalac će verovatno biti zaprepašćen masom doktrina koje se danas naučavaju i isto toliko verskih rituala i praznika koji se praktikuju, a nisu deo Biblije i ne spadaju u ono što bismo nazvali ponašanjem u čast Jahvea. Izaći na crtu silama koje dejstvuju u podnebesju, nije ni malo bezazleno ni jednostavno ni lako, ali je "slatko", kada se neka od istina, makar bila i od onih najmanjih, probije do površine i neko je ugleda, i shvati, i usvoji, i zavoli. To je cilj ovog mog pisanja na čemu hvala nebeskom Ocu u ime Isusa Hrista, Njegovog Sina.

 

Шолим Джидапоп

by 

Роман посвящен людям, страдающим гемофилией и другими редкими заболеваниями. Шолим Чидапоп - неизвестный и, по некоторым оценкам, неоднозначный мыслитель, живущий в Сербии. В стране, которая с незапамятных времен была «джамбо» на пути великих держав мира. Он человек с бременем, которое некоторые называют «царской болезнью», но он не несчастен из-за этого. Второй под вопросом.


Роман посвящен людям, страдающим гемофилией и другими редкими заболеваниями. Шолим Чидапоп - неизвестный и, по некоторым оценкам, неоднозначный мыслитель, живущий в Сербии. В стране, которая с незапамятных времен была «джамбо» на пути великих держав мира. Он человек с бременем, которое некоторые называют «царской болезнью», но он не несчастен из-за этого. Второй под вопросом. Это заставляет его задуматься, и этот роман на самом деле является рассказом о его духовном развитии, в котором он проходит через различные фазы, все из которых связаны с политическими и историческими обстоятельствами. Результат его интеллектуального движения можно кратко описать как вход в кажущиеся истины и выход из них. В конце концов он заключает и примиряется с сознанием того, что окончательная истина о смысле жизни не может быть постигнута и что эта невозможность составляет суть человеческой жизни. Потому что если бы был человек, сумевший прочитать Разум Бога, а такого человека уж точно нет, то такой человек сразу бы потерял смысл своего существования, потому что не было бы таинственного «дальше» и «дальше». Первая часть романа описывает реальную жизнь Шолима, а именно его детство, успехи и неудачи, несчастные случаи и счастье и счастье в несчастных случаях, образование, семейные отношения и другие подробности из его существования. В ней описываются обстоятельства, которые не следовали его желаниям и планам, а были заданы по каким-то непостижимым законам мироздания и судьбы. Во второй части главный герой вступает в религиозную фазу своей жизни, которая имеет свои подэтапы. Все они загадочны сами по себе, но каждый из них приносит новое понимание как Библии, так и человеческой жизни. Чидапоп без колебаний использует свое воображение, чтобы создать мир таким, каким он должен быть. Он наконец видит свет, о котором писали древние пророки. Этот свет есть Логос Бога. Он никогда не теряет надежды на завтрашний день и остается верным вечной Истине, не уступая и не покупаясь.

 

Restauracija neispravne vestern gitare

by 

U nedoumici sam gde da svrstam ovo moje delo? Naime, u esej ili u traktat o muzici. U njemu sam ukazao na povezanost rok muzike i religije. Uticaj je po meni bio obostran. Nisam zalazio u razne teorije o tome kako su bluz i rok nastali. Njihovo poreklo je dobro poznato istraživačima savremene muzike i o tome postoji obimna literatura.


U nedoumici sam gde da svrstam ovo moje delo? Naime, u esej ili u traktat o muzici. U njemu sam ukazao na povezanost rok muzike i religije. Uticaj je po meni bio obostran. Nisam zalazio u razne teorije o tome kako su bluz i rok nastali. Njihovo poreklo je dobro poznato istraživačima savremene muzike i o tome postoji obimna literatura. Stavio sam akcenat na lični doživljaj tog supkulturnog fenomena i kako je on uticao na razvoj moje ličnosti. Kao što je poznato popularna muzika današnjice je od strane nekih krugova ocenjena kao satanistički produkt. Nastojao sam da ispitam stavove i onih koji su za i onih koji su protiv takve umetnosti. Mislim da sam uspeo da pronađem balansirajuće shvatanje po tom pitanju. Nisam želeo da fenomen posmatram ''crno belo'', nego sam vodio računa o činjenicama, ma sa koje strane dolazile.

 

„Kerovi medicine”

by 

U ovom eseju sam pokušao da razjanim pitanje u vezi pružanja medicinske nege sa ekonomske tačke gledišta. Literatura o toj temi je veoma oskudna, ali sam došao u posed eseja Dejvida D. Fridmana koji nosi naziv ''Should Medicine be a Commodity'', inače za one koji ne znaju gospodin je sin poznatog ekonomiste XX veka Miltona Fridmana.


U ovom eseju sam pokušao da razjanim pitanje u vezi pružanja medicinske nege sa ekonomske tačke gledišta. Literatura o toj temi je veoma oskudna, ali sam došao u posed eseja Dejvida D. Fridmana koji nosi naziv ''Should Medicine be a Commodity'', inače za one koji ne znaju gospodin je sin poznatog ekonomiste XX veka Miltona Fridmana. Njegov esej je nastao kao komentar na rukopisnu verziju jednog rada od Alfreda Bjukenena, profesora filozofije na univerzitetu u Arizoni, čiji naziv nije naveo. A ovaj moj esej je nastao kao komentar na njegov komentar. Fridman je na samo jednom mestu pomenuo problem u pogledu retkih bolesti, dok sam ja dao šire razmatranje tog pitanja o kojem se malo zna i još manje govori. Zašto? Verujem da će te to sami otkriti, ako pročitate ovo moje delo.

 

Sveta katalaksija

by 

Pred vama je, dragi moji čitaoci, drugo po redu moje delo iz oblasti političke ekonomije. Ono nosi neobičan naziv ''Sveta katalaksija''. Odmah da vam kažem nije reč o nekoj svetoj ženi. U pitanju je igra reči. Objašnjenje ćete naći u samoj knjizi, ako je budete pročitali. U ovom radu pokušao sam da povežem ekonomiju sa religijom.


Pred vama je, dragi moji čitaoci, drugo po redu moje delo iz oblasti političke ekonomije. Ono nosi neobičan naziv ''Sveta katalaksija''. Odmah da vam kažem nije reč o nekoj svetoj ženi. U pitanju je igra reči. Objašnjenje ćete naći u samoj knjizi, ako je budete pročitali. U ovom radu pokušao sam da povežem ekonomiju sa religijom. Knjiga sadrži četiri odeljka. U prva tri izložio sam najvažnije ekonomske kategorije koje bi trebalo da poznaje svaki ekonomista pa i neekonomista koji želi da razume savremene procese u društvu. U četvrtom odeljku prepliću se ekonomske kategorije sa teološkim i u njemu sam nastojao da predočim čitaocima veliki uticaj jedne oblasti na drugu da bi misleći ljudi uvideli koliki značaj je imala teološka misao čovečanstva na ekonomiju sveta. Kažu da je ekonomija najrazvijenija nauka, jer su ljudi najviše mozgali o suštini novca. Međutim, ja bih rekao da je taj razvoj ipak doneo premalo dobra, a previše zla ljudskom rodu, s obzirom na količinu utrošene umne i fizičke energije da se iznađe društveno ekonomska formacija po meri čoveka.

 

Bolnički zmijarnik

by 

Ovaj esej govori o utiscima i emocijama i doživljajima moje malenkosti kroz koje sam prošao tokom jednog dela svog bolesničkog života.


Ovaj esej govori o utiscima i emocijama i doživljajima moje malenkosti kroz koje sam prošao tokom jednog dela svog bolesničkog života. U njemu nećete naći nikakve spekulativne zahvate koji su u naše vreme toliko prisutni u svetu publicistike.

 

Šolim Ćidapop

by 

Roman je posvećen osobama obolelim od hemofilije i drugih retkih bolesti. Šolim Ćidapop je nepoznati, i kako su ga neki ocenili, kontroverzni mislilac koji živi u zemlji Srbiji. U zemlji koja je od pamtiveka bila ''džomba'' na putu velikih sila sveta. On je osoba sa bremenom koju neki zovu ''kraljevska bolest'', ali nije zbog nje nesretan. Drugo je u pitanju.


Roman je posvećen osobama obolelim od hemofilije i drugih retkih bolesti. Šolim Ćidapop je nepoznati, i kako su ga neki ocenili, kontroverzni mislilac koji živi u zemlji Srbiji. U zemlji koja je od pamtiveka bila ''džomba'' na putu velikih sila sveta. On je osoba sa bremenom koju neki zovu ''kraljevska bolest'', ali nije zbog nje nesretan. Drugo je u pitanju. Ona ga tera na razmišljanje i ovaj roman je u stvari jedna priča o njegovom duhovnom razvoju u kojem prolazi kroz razne faze, a koje su sve povezane sa političkim i istoriskim okolnostima. Rezultat njegovog intelektualnog kretanja bi se mogao jezgrovito opisati kao ulaženje i izlaženje iz prividnih istina. On na kraju zaključuje i miri se sa spoznajom da se konačna istina o smislu života ne da dokučiti i da je zapravao ta nemogućnost bit ljudskog života. Jer ako ima čoveka koji je uspeo da pročita Božiji Um, a sigurno nema takvog, takav bi istog trena zauvek izgubio razlog svog postojanja, pošto ne bi bilo onog misterioznog ''dalje'' i ''više.'' U prvom delu romana opisan je Šolimov realan život, Naime, njegovo detinjstvo, uspesi i neuspesi, nesreće i sreće i sreće u nesreći, obrazovanje, porodični odnosi i druge pojedinosti iz njegovog bitisanja. Tu su opisane okolnosti koje nisu išle po njegovim željama i planovima, nego su se nameštale po nekim nedokučivim zakonitostima univerzuma i sudbine. U drugom delu glavni junak ulazi u religioznu fazu svog života koja ima svoje podfaze. One su sve same po sebi zagonetne, ali svaka donosi kao rezultat neki novi uvid u razumevanju i Biblije i ljudskog života. Ćidapop se ne ustručava da koristi svoju imaginaciju da bi stvorio svet kakav bi po njemu trebao da bude. On na kraju vidi svetlost o kojoj su drevni proroci pisali. Ta svetlost je Logos Božji. Nikada ne gubi nadu u sutra i ostaje veran večnoj Istini ne dajući se ni kupiti ni prodati.

 

„Čuvajte se od ljudi”

by 

Deveta po redu knjiga koju objavljujem nastoji da odgovori na pitanje da li je biblijska pripovest o stvaranju sveta i čoveka alegorija ili istorija? Oni koji zagovaraju tumačenje da se radi o alegoriji opravdavaju svoje gledište tvrdnjom da se svako drugo pojmanje suproti zdravom razumu, jer nije po njima konzistentno.


Deveta po redu knjiga koju objavljujem nastoji da odgovori na pitanje da li je biblijska pripovest o stvaranju sveta i čoveka alegorija ili istorija? Oni koji zagovaraju tumačenje da se radi o alegoriji opravdavaju svoje gledište tvrdnjom da se svako drugo pojmanje suproti zdravom razumu, jer nije po njima konzistentno. Međutim, stiče se utisak da oni to čine jer se stide biblijskog teksta budući da ga smatraju infantilnim kada se ono čita doslovno. Imam utisak da neki verski krugovi žele bibliski tekst da oplemene svojim ''visokoumnim tumačenjem'', te da mu daju navodno veći značaj nego što ono samo ima, ali se jako varaju jer to što će oni nekog da fasciniraju intelektualnošću svojih tumačenja nije jače od nauke i biblijskih argumenata. Činjenice su presudne, a ne nečije neutemeljene predpostavke. Pojedinac uvek treba da ima na umu Hristove reči: ''čuvajte se da vas ne prevare.''

 

Tvorevina Tvoja čeka na Tebe

by 

Nastavljam dalje u svom starom stilu da razmatram pojave u našem svetu iz oblasti religije koje su od metafizičkog značaja i zbog kojih su ljudi tokom istorije jedni druge vatali za gušu, vodili ratove i jedni druge istrebljavali stravičnim genocidima. Knjiga koja je pred vama sadrži kompilaciju odabranih predavanja koja sam održao preko Skajpa ranijih godina za članove udruženja SKLVI, ...


Nastavljam dalje u svom starom stilu da razmatram pojave u našem svetu iz oblasti religije koje su od metafizičkog značaja i zbog kojih su ljudi tokom istorije jedni druge vatali za gušu, vodili ratove i jedni druge istrebljavali stravičnim genocidima. Knjiga koja je pred vama sadrži kompilaciju odabranih predavanja koja sam održao preko Skajpa ranijih godina za članove udruženja SKLVI, kasnije preimenovana u USI, te konačno u BHND. Trenutno je samo jedan od tekstova napisan mimo tih predavanja, ali se nadam da će ih biti još. Teme su od onih najtežih koje se pojavljuju u verskim krugovima od nastanka hrišćanstva pa do dana današnjeg. A to su: Dogma o Svetom Trojstvu, šabat, patnja, mržnja, odmazda i slično. Ako čitajući knjigu otkrijete po koju kontradikciju ne brinite se, jer od kontradikcija se ne umira, umire se od neznanja, bolesti i siromaštva.

 

Solim Cidapop

by 

The novel is dedicated to people suffering from hemophilia. Šolim Ćidapop is an unknown, and as some have assessed, controversial thinker living in the country of Serbia. In a country that has been a "jumbo" on the path of the great powers of the world since time immemorial.


The novel is dedicated to people suffering from hemophilia. Šolim Ćidapop is an unknown, and as some have assessed, controversial thinker living in the country of Serbia. In a country that has been a "jumbo" on the path of the great powers of the world since time immemorial. He is a person with a burden that some call a "royal disease", but he is not unhappy because of it. The second is in question. It makes him think and this novel is in fact a story about his spiritual development in which he goes through various phases, all of which are related to political and historical circumstances. The result of his intellectual movement could be succinctly described as entering and exiting apparent truths. He finally concludes and reconciles himself to the realization that the ultimate truth about the meaning of life cannot be grasped and that this impossibility is the essence of human life. Because if there is a man who has managed to read the Mind of God, and there is certainly no such person, such a person would immediately lose the reason for his existence, because there would be no mysterious "further" and "more". The first part of the novel describes Šolim's real life, namely, his childhood, successes and failures, accidents and happiness and happiness in accidents, education, family relations and other details from his existence. It describes circumstances that did not follow his wishes and plans, but were set according to some unfathomable laws of the universe and destiny. In the second part, the protagonist enters the religious phase of his life, which has its sub-phases. They are all enigmatic in themselves, but each brings as a result some new insight into the understanding of both the Bible and human life. Chidapop does not hesitate to use his imagination to create the world as it should be. He finally sees the light that the ancient prophets wrote about. That light is the Logos of God. He never loses hope for tomorrow and remains faithful to the eternal Truth, not giving in to buying or selling.

 

Вика III

by 

Трећи по реду есеј под називом ''Вика'' наставља даље у истом маниру с тим што су категорије које се анализирају у њему мало сложеније јер су и односи у којима сам улазио били такође запетљанији, а разумевање појава у природи и друштву све тежи за одгонетање. Поглавља су насловљена према појмовима које овога пута нису доминирајући у свим чланцима.


Трећи по реду есеј под називом ''Вика'' наставља даље у истом маниру с тим што су категорије које се анализирају у њему мало сложеније јер су и односи у којима сам улазио били такође запетљанији, а разумевање појава у природи и друштву све тежи за одгонетање. Поглавља су насловљена према појимовима које овога пута нису доминирајући у свим чланцима. Да би читалац разумео поједине сегменте мора да чита све као што сам већ у претхоној ''вици'' нагласио. Од читаоца очекујем да сам повеже покидане нити моје мисаоне структуре. То је когнитивна гимнастика која је корисна за сваког ко жели да мисаоно напредује. Откривање унутрашње повезаност доноси срећу радозналим бићима, а то се постиже стрпљењем и трудом. И као што раније написах прикривеност је неопходна као заштита од површних проучавалаца који не заслужују да разумеју тајне, јер се лењошћу огрешују о законе универзума. Разумети другог је огроман циљ којем треба да тежимо.

 

Вика II

by 

Други по реду есеј под називом ''Вика'' доноси нове елементе у мом разумевању појава у природи и друштву. Поглавља су насловљена према категоријама које доминирају у припадајућим чланцима. Да би читалац разумео поједине сегменте мора да чита све.


Други по реду есеј под називом ''Вика'' доноси нове елементе у мом разумевању појава у природи и друштву. Поглавља су насловљена према категоријама које доминирају у припадајућим чланцима. Да би читалац разумео поједине сегменте мора да чита све. Иако на први поглед може деловати да они нису ни у каквој вези, унутрашња повезаност постоји али се открива тек помним истраживаљем. Прикривеност је неопходна као заштита од површних проучавалаца који не заслужују да разумеју тајне, јер се лењошћу огрешују о законе унивезрума. У мом народу постоји пословица која каже: ''без муке нема науке.''

 

Pokret Put

by 

U ovom traktatu izneo sam jednu svoju ideju o tome na koji bi način posrnulo hrišćanstvo moglo da se revitalizuje. Naime, opšte je poznato da postoje zabrinjavajuće tendencije napuštanja Hristovog učenja i vraćanja na verovanja i praksu iz politeističke prošlosti. Neguje se astrologija, veštičarenje, magija i ostale antihrišćanske radnje i ideologije.


U ovom traktatu izneo sam jednu svoju ideju o tome na koji bi način posrnulo hrišćanstvo moglo da se revitalizuje. Naime, opšte je poznato da postoje zabrinjavajuće tendencije napuštanja Hristovog učenja i vraćanja na verovanja i praksu iz politeističke prošlosti. Neguje se astrologija, veštičarenje, magija i ostale antihrišćanske radnje i ideologije. Zašto su ljudi razočarani u najlepšu od svih vera? Na to pitanje sam pokušao da dam najjednostavniji odgovor u ovom svom radu. Restauracija hrišćanstva je neophodna da ne bi došlo do civilizacijskog sloma, jer je moral ljudi pao na nivo nepodnošljivosti. Često je pravda ateista veća nego onih koji za sebe tvrde da su hrišćani. To je znak da smo prešli crvenu liniju. Gde god pogledamo vidimo korupciju, dekadenciju, nasilje i procese samouništenja kod ljudi. Na prirodu se gleda kao da ona nije naše neorgansko telo, što je veliko zlo sa teškim posledicama. I kao što je neko pre mene rekao: ''Hristos nije podbaci, podbacili smo mi'', i ja celom svetu želim da kažem da ne činimo nikome zlo, jer će odmazna stići kad tad. Pošto ne živimo svoju veru, nego smo se pretvorili u puke formaliste i tradicionaliste, druge vere pokušavaju da popune vakum koji je nastao zbog naše ravnodušnosti ili bolje reći mlakosti naše vere. Umesto da radimo posao sa revnošću kojim ga oni rade, mi smo se odali materijalističkom načinu života kao da smo najveći ateisti na svetu. Nadam se da će, ako ne ubrzo, a onda u budućnosti, izvesne snage u idejama koje sam izneo u ovoj svojoj knjizi iskoristiti za dobro svih ljudi na planeti i na slavu Bogu.

 

Vika I

by 

Pred vama je esej neobične strukture koji je nastao kao rezultat mojih razmišljanja, ali ne o nekoj unapred osmišljenoj temi nego jednostavno kao nekakva melodija koja vam se javi tokom dana ili noći i vi je vrtite u svojoj glavi dok ne iščezne iz pameti ili bude zamenjena nekom sledećom melodijom. Drugim rečima, to su zapravo produkti moga uma.


Pred vama je esej neobične strukture koji je nastao kao rezultat mojih razmišljanja, ali ne o nekoj unapred osmišljenoj temi nego jednostavno kao nekakva melodija koja vam se javi tokom dana ili noći i vi je vrtite u svojoj glavi dok ne iščezne iz pameti ili bude zamenjena nekom sledećom melodijom. Drugim rečima, to su zapravo produkti moga uma. One su ovde intelektulalno obrađene, zadovoljene, prevaziđene i čekaju da vaskrsnu u nekom drugom obliku. Ima jedna svar na koju moram čitaocima da skrenem pažnju. Naime, naziv ovog dela je ''vika'', izraz koji se na engleskom jeziku može prevesti kao ''shouting'', i tu nema problema, ali za čitaoce srpskog govornog područja može da dođe do zabune, jer se izraz ''vika'' i izraz ''vika'' na engleskom (wicca, to je naziv za religiju veštica), po srpskom pravopisu poklapaju i po pisanju i po izgovoru. Dakle, ne radi se o nazivu religije veštica Wicca, nego mi je ideja bila da upotrebim za naslov svoje knjige izraz koji se sreće u Bibliji. Opšte je poznato istraživačima Svetog Pisma da je Bog rekao da krv Abela ''viče'' ka Njemu, nakon što ga je Kain ubio. Vika moje krvi, odnosno vika mojih misli, mojih osećanja, mog života, moje povređenosti, vika za pravdom koju čekam da stigne, to je pravo značenje naziva ove knjige koji sam skratio na samo jednu reč.

 

Razmatranja ekonomskih poruka Starog i Novog zaveta

by 

Ovaj traktat je među prvim delima koja sam uopšte napisao, a koji je sve do sada stajao neobljavljen. Spis razmatra pitanja iz oblasti ''biblijske ekonomije'' i svega onoga što ona podrazumeva. Kao diplomirani ekonomista po obrazovanju, želeo sam da skiciram sebi i drugima, kakav bi svet izgledao ako bi se primenili ekonomski principi predočeni u najvećoj knjizi svih vremena - Bibliji.


Ovaj traktat je među prvim delima koja sam uopšte napisao, a koji je sve do sada stajao neobljavljen. Spis razmatra pitanja iz oblasti ''biblijske ekonomije'' i svega onoga što ona podrazumeva. Kao diplomirani ekonomista po obrazovanju, želeo sam da skiciram sebi i drugima, kakav bi svet izgledao ako bi se primenili ekonomski principi predočeni u najvećoj knjizi svih vremena - Bibliji. Ne znam da li sam u tome uspeo, vi moji čitaoci prosudite sami. Nastojao sam da sve glavne kategorije koje se odnose na privredni život obuhvatim i razmotrim u svetlosti poruka iz Božje Reči. Tamo gde se svetska ekonomija suproti biblijskoj, davao sam primat ovoj drugoj. Vizija sveta koju nam Sveto Pismo prikazuje je veličanstvena. U tom svetu ne bi bilo ekoloških problema. Ni jedan faktor prirode i društva ne bi dovodio do pojave siromaštava i bolesti. Primena biblijske paradigme bi transformisala planetu u predivno mesto za život. Postojanje sreće svih bića bi bila normalna pojava, za razliku od današnjeg sveta gde se ono normalno smatra nepoželjnim i dekadentnim, jer se primat daje nasilju i izopačenosti. Današnja civilizacija forsira neprirodnost i zloupotrebu nauke, a blagostanje, obrazovanje i mogućnost lečanja ljudi je srazmerna novčanim moćima stanovnika sveta. To je zlo zbog kojeg će čovečanstvo platiti veliku cenu. Ideje koje sam otkrio u Bibliji bi preokrenule svet u pozitivnom pravcu i konačno ljudska bića bi osetila koliko je predivno što smo dobili od Boga priliku da budemo živi.

 

Шолим Ћидапоп

by 

Роман је посвећен особама оболелим од хемофилије и других ретких болести. Шолим Ћидапоп је непознати, и како су га неки оценили, контроверзни мислилац који живи у земљи Србији. У земљи која је од памтивека била ''џомба'' на путу великих сила света. Он је особа са бременом коју неки зову ''краљевска болест'', али није због ње несретан. Друго је у питању.


Роман је посвећен особама оболелим од хемофилије и других ретких болести. Шолим Ћидапоп је непознати, и како су га неки оценили, контроверзни мислилац који живи у земљи Србији. У земљи која је од памтивека била ''џомба'' на путу великих сила света. Он је особа са бременом коју неки зову ''краљевска болест'', али није због ње несретан. Друго је у питању. Она га тера на размишљање и овај роман је у ствари једна прича о његовом духовном развоју у којем пролази кроз разне фазе, а које су све повезане са политичким и историским околностима. Резултат његовог интелектуалног кретања би се могао језгровито описати као улажење и излажење из привидних истина. Он на крају закључује и мири се са спознајом да се коначна истина о смислу живота не да докучити и да је заправао та немогућност бит људског живота. Јер ако има човека који је успео да прочита Божији Ум, а сигурно нема таквог, такав би истог трена заувек изгубио разлог свог постојања, пошто не би било оног мистериозног ''даље'' и ''више.'' У првом делу романа описан је Шолимов реалан живот, Наиме, његово детињство, успеси и неуспеси, несреће и среће и среће у несрећи, образовање, породични односи и друге појединости из његовог битисања. Ту су описане околности које нису ишле по његовим жељама и плановима, него су се намештале по неким недокучивим законитостима универзума и судбине. У другом делу главни јунак улази у религиозну фазу свог живота која има своје подфазе. Оне су све саме по себи загонетне, али свака доноси као резултат неки нови увид у разумевању и Библије и људског живота. Ћидапоп се не устручава да користи своју имагинацију да би створио свет какав би по њему требао да буде. Он на крају види светлост о којој су древни пророци писали. Та светлост је Логос Божји. Никада не губи наду у сутра и остаје веран вечној Истини не дајући се ни купити ни продати.

 

Duhovna paljba IV

by 

Sa ovom četvrtom knjigom po redu, iz niza prethodnih koje nose naslov ''Duhovna paljba'' trebalo bi da se naziru osnovne konture kako bi izgledala prvobitna vera hrišćana u našem vremenu artificijelne inteligencije.


Knjiga nastavlja da objašnjava razne doktrinarne nedoumice koje odavno potresaju teološke krugove, a kroz njih i ceo svet, budući da je verska dimenzija čoveka toliko bitna za čovečanstvo da su se zbog doktrinarnih razlika i političkih zloupotreba istih, vodili i vode ratovi i činili grozni zločini kroz istoriju sveta. Ako neko čitajući ovo delo duhom svojim ugleda ili prepozna konstrukciju vere jednom predate svetima kako je navedeno u Poslanici apostola Jude, to je dobar znak da knjiga pogađa cilj.

 

Halaha prvobitnih hrišćana (nazarećana)

by 

Kraći traktat o imaginarnom nazarećanskom verniku koji se bori da ljudima definiše svoju veru koja je odavno oterana u podzemlje, a zatim ućutkana. Međutim, u poslednjim vremenima on se budu kao medved iz zimskog sna.


Podiže se na zadnje noge i napreže se iz sve snage da čovečanstvu jasno predoči odakle je potrebno započeti Put koji će svet dovesti do neslućene civilizacije i konačne pobede u duhovnoj kampanji koja se vodi protiv snaga hrišćanstva. Rat nije ni malo naivan, jer ono je izgradilo tokom mnogih milenijuma ogroman sistem sinkretičke religije koja je u suštini vavilonsko-grčko-rimska tvorevina. U njemu ima otrovnih elemenata, jer je pio iz najzagađenijih izvora. Nazarećanski vernik ne raspolaze materijalnim silama, on se uzda u snagu Elohimove Reči. Ona je njegovo ubojito oružje sa kojim se nada da će zarobiti umove ljudi za pokornost Ješui (vidi: 2 Korinćanima 10:5). Nada se da radi pravilno i u cilju ostvarenja Jahveovog programa za naš svet, i da će tako dati svoj skromni doprinos izgradnji Jehošuinog Kraljevstva.

 

Suptilne promene u svetkovanju Pesaha

by 

U novije vreme pojavljuju se verski pokreti koji zagovaraju da se hrišćanstvo vrati svojim izvornim biblijskim korenima, jer je očito u velikoj krizi. Neću te pokrete ovde navoditi, pošto ih je lako pronaći na Internetu. U tim pokušajima da se dosegne originalana hrišćanska vera ima mnogo lutanja.


Pojavljuju se neke osobe koje sebe vide kao nove apostole tvrdeći da čuju šta Elohim govori i da su oni određeni da krenu i pokrenu proces uspostavljanja prvobitne vere jednom predate svetima, a koja je sada marginalizovana i gotovo iščezla sa ovoga sveta. U ovoj mojoj knjizi obradio sam pitanje svetkovanja Pesaha (Pashe) sagledavajući šta se sa tim praznikom dešavalo kroz biblijsku istoriju. Držanje hrišćanskog Pesaha je veoma bitno zbog činjenice da je Ješua upravo za vreme tog Praznika uspostavio ceremoniju sećanja na Njegovu smrt. A pošto je evidentan trend vraćanja na biblijsku veru u obožavanju Jahvea, koji je jedini pravi Elohim, veoma je važno izvući pouke iz primera koji nam je ostavio Mesija, da bi znali kako svetkovati i sve druge praznike navedene u Tori, jer u Novom savezu aktivno je melhisedekovsko sveštenstvo, budući da u Pismu stoji da je naš Učitelj prvosveštenik po redu Melhisedekovom.

Views: 18 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  March 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz