Thursday
2024-05-02
4:57 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Main » 2019 » May » 31 » Što kršćanin ili kršćanka može uraditi kad nije u mogućnosti pronaći odgovarajućeg bračnog druga ?
11:36 AM
Što kršćanin ili kršćanka može uraditi kad nije u mogućnosti pronaći odgovarajućeg bračnog druga ?

Što kršćanin ili kršćanka može uraditi kad nije u mogućnosti pronaći odgovarajućeg bračnog druga ?
---------------------------------------------------
Iako smo predani kršćani, i mi se možemo ražalostiti kad se ono čemu se iskreno nadamo ne ispuni. Naši osjećaji dobro su izraženi u Pričama Salamunovim 13:12, koje kažu: “Dugo nadanje mori srce.” Upravo tako su se osjećali neki kršćani kada su imali želju za brakom ali nisu mogli pronaći odgovarajućeg partnera. To je posebno slučaj kod onih za koje je apostol Pavao rekao da ‘izgaraju od strasti’.

Jehova je u ljude usadio želju za pronalaženjem istinske nadopune u osobi suprotnog spola. Stoga ne iznenađuje što se takve emocije javljaju kod mnogih neoženjenih kršćana. Ovi normalni osjećaji posebno mogu biti naglašeni u sredinama koje stavljaju veliki naglasak na brak (ili brak u određenim godinama) ili kad je neoženjeni kršćanin okružen sretno vjenčanim parovima u skupštini ili van nje. Ipak, nije dobro dopustiti da takva tjeskoba traje duže vrijeme.

Kako onda iskreni kršćani mogu prevladati tu situaciju a da ne postanu pretjerano uznemireni ?

To nije lako, i drugi ne bi trebali gledati na tu stvar kao na preuveličavanje ili beznačajnu neugodnost. No ipak, sposobnost da se iziđe na kraj ili riješi situacija u velikoj mjeri ovisi o koracima koje nevjenčana osoba može poduzeti.

Ključ nalazimo u sljedećem praktičnom biblijskom načelu: “Mnogo je blaženije davati, negoli primati”. To je rekao jedan samac, Isus Krist, a on je znao o čemu govori. Raditi za druge s nesebičnim motivima dobar je recept koji može pomoći svakome od nas da nadvlada osjećaje koji se javljaju kod dugog nadanja.

Što to znači za neoženjenog kršćanina ?

Napreži se u vršenju dobrohotnih djela za svoju vlastitu obitelj i druge u skupštini i izvan nje, te povećaj svoju aktivnost u prenošenju biblijske istine i poučavanju. Ovaj savjet nije jednostavno drugi način da se kaže: ‘Budi zaposlen i zaboravit ćeš na želju da se vjenčaš’. Ne. Ako si zaokupljen ovim produktivnim kršćanskim poslom, zapazit ćeš da postaješ ‘čvrst u svom srcu te da vladaš svojom voljom’ i možeš svoje sadašnje okolnosti upotrijebiti na koristan način.

Neki koji imaju veliku želju za brakom dopustili su da postanu strastveno obuzeti tom željom. Otišli su tako daleko da su čak tražili partnere preko oglasa u novinama. Koliko je samo bolje staviti veći naglasak na cijenjenje koristi koje mogu proizići iz vremena samaštva.

Moli se Jehovi da ti pomogne istrajati u samaštvu. Mnogi neoženjeni kršćani utvrdili su da su korištenjem svog slobodnog vremena za proučavanje i meditiranje o Riječi Božjoj te posjećivanjem i sudjelovanjem na kršćanskim sastancima, prenošenje istine i praktično pomaganje mogli uživati dodatnu ‘okrepu svojim dušama’, kao što je to Isus obećao onima koji ga slijede. To im je pomoglo razviti duhovnost, tako da će biti bolji muževi i žene, ako tokom vremena nađu odgovarajućeg druga.

Nemoj nikada zaboraviti da Jehova razumije situacije svih neoženjenih koji mu služe. On zna da ti možda osjećaš kako tvoje sadašnje okolnosti nisu ono što bi ti želio. Naš Otac pun ljubavi također je svjestan onoga što je za tebe od trajne koristi, kako duhovno tako i emocionalno. Ti pak sa sigurnošću možeš znati sljedeće: Strpljivo čekajući na Jehovu i primjenjujući načela njegove Riječi u svakodnevnom životu, možeš biti siguran da će on zadovoljiti sve tvoje najvažnije potrebe na način koji je za tvoje vječno dobro.

Views: 225 | Added by: bibleboy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  May 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz