Monday
2024-05-20
4:51 PM
Welcome Guest
RSS
 
My site
Main Registration Login
Blog »
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 59

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Milose ja postujem svaki posten pristup istrazivanju istine po Bibliji. Bog je rekao kusajte proroke da vidite jesu li od Boga, ovo Bog nije dao kao savet nego obavezu. E sada da se vratim na tvoje iskustvo, vidis ima ljudi koji su iskreni u svom verov ... Read more »
Views: 829 | Added by: bibleboy | Date: 2013-04-01 | Comments (0)

Objašnjenje teorije o zatvorenim vratima ili prestanku vremena milosti 1844 g., iz pera Elen G.Vajt

Odabrana svedočanstva, prva knjiga, 62-64 strane

Naslov poglavlja: Objašnje ranih izjava

„Dok sam se molila kod porodičnog oltara, na mene se spustio Sveti Duh, i kao da sam se uzdizala sve više i više (ključna reč je" KAO"), daleko iznad mračnog sveta. Okrenula sam se da pogledam ka adventnom narodu u svetu, ali nisam mogla da ga nađem- tada mi je glas rekao: „Pogledaj ponovo, i pogledaj više". Podigla sam pogled, i videla ravnu i usku stazu, daleko iznad sveta. Na ovoj stazi je adventni narod putovao u grad, koji se nalazio na kraju staze. Iza njih je bilo jako svetlo na suprotnom kraju staze, za koji mi je anđeo rekao da je ponoćni poklič. Ovo svetlo je sijalo ... Read more »
Views: 591 | Added by: bibleboy | Date: 2013-03-30 | Comments (0)

Još jedna grana je oformljena

Teorija o zatvorenim vratima je nestala u vidu lastinog repa nakon što je pretrpela nekoliko oblika i faza, ali je za sobom ostavila podjednako pogrešnu naslednicu koja bi se činila verovatnijom od svih dotadašnjih i koja će odvlačiti pažnju od jedne veće centralne teme - Hristovog dolaska. Većina onih koji su isprva prihvatili ideju da su vrata milosti zatvorena, uskoro su shvatili da je to još jedna zamka, prevara, i odustali od nje. Priznali su grešku, i zažalili što su je i prihvatali, i priznali da je ceo pokret bio posledica pogrešne kalkulacije i objavljivanja vremena. Međutim, drugi nisu bili spremni da priznaju grešku, i ovaj deo svog iskustva su doživeli kao posledicu svoje iskrene vere u ono što nije istina.

Iz ovog iskustva i ove zadrtosti, proistekla je nova teorija, koja bi da je tačna opravdala „čitav ovaj pokret i iskustvo": tričavu greščicu u pogledu detalja.

Ova nova teorija je nakon nekoliko promena od pokliča o pa ... Read more »
Views: 653 | Added by: bibleboy | Date: 2013-03-30 | Comments (0)

Teorija o „zatvorenim vratima" (prestanku vremena milosti 1844 g.)

Ovaj pojam potiče od Džozefa Tarnera, iz Mejna, i nekolicine drugih iz drugih mesta, koji su istovremeno tvrdili da ih je sam Sveti Duh nadahnuo o „desetom danu sedmog meseca."

Uskoro je tu ideju ubacio u teoriju, koju su on i drugi počeli da objavljuju među adventistima.
Zaista je bila prihvaćena, i uskoro potvrđena vizijama Elen G. Harmon, koja je putovala iz mesta u mesto, gde je bila čudno iscrpljena u telu i duhu, i obično govorila po skupovima dok nije bila potpuno iscrpljena i padala na pod, osim ako je ne bi uhvatio neko ko sedi blizu (sećamo se kako su je dva puta hvatali da ne bi pala). Često je ostajala u stanju posednutosti, i kasnije, možda ne sve do sledeć ... Read more »
Views: 648 | Added by: bibleboy | Date: 2013-03-29 | Comments (0)

Istorija adventne poruke o drugom dolasku, peti tom (1874)
383-385, 397-398, 400-409

Većina adventista smatra da je vreme bila ljudska greška, ali da propovedanje Spasiteljevog dolaska u vezi sa tim, gde je povezano sa ljubavlju Božjom, željom da spase čoveka, i ljubavlju Hristovom, jeste bilo sa blagoslovom Svetog Duha, ne zbog greške u vremenu, već zbog njihove želje da čine volju Božju, bez obzira na pogrešne proračune.

Oni koji su ovaj čitav posao pripisali Sotoni, uskoro su se odvojili od adventista, a neki su digli ruke od religije. Oni koji su sve pripisali Bogu, ili bar većina takvih, skrenuli su u razne fanatične stavove i prakse, i postali ogorčeni, što je uskoro dovelo do velikog razdora između njih, i onih koji su bili volj ... Read more »
Views: 721 | Added by: bibleboy | Date: 2013-03-29 | Comments (0)

Zašto su neki spisi Elen Vajt potisnuti?

Slažem se sa vama da novo nebo i nova zemlja (Otkrivenje 21:1, Isaija 65:17, 2.Petrova 3:13) neće nastati dok mrtvi grešnici ne vaskrsnu, i dok ne budu uništeni, na kraju 1 000 godina. Videla sam da je Sotona bio „oslobođen iz zatvora", na kraju 1 000 godina, baš u vreme kada mrtvi nepokajani grešnici budu vaskrsli; i Sotona će ih obmanuti i navesti da veruju da mogu da preuzmu grad od svetih. Zli će marširati oko svetih, na čelu sa Sotonom, i oni će onda pokušati da zauzmu grad, a Svemogući će dunuti na grad sa svog prestola, dunuće vatru, koja će im spaliti „koren i grane".
Videla sam (ona tvrdi) da je Hrist čokot, a Njegova deca su loze; kada „Gog i Magog „ budu uništeni, svi nepokajani grešnici će biti spaljeni, „koreni i grane", ć ... Read more »
Views: 745 | Added by: bibleboy | Date: 2013-03-29 | Comments (0)

Analiza temelja adventističke teorije o 2300 dana, na osnovu datuma i

ostvarenih događaja

 

 

Adventizam sedmog dana deli veliki broj zajedničkih doktrina sa ostatkom hrišćanstva. Neke doktrine se smatraju sumnjivim, kao što što je uslovna besmrtnost, i držanje subote, ili su zajedničke, i poštovane među hrišćanima, i uvaženim teolozima. Kao što adventistička crkva priznaje, jedina doktrina koja je sasvim unikatna i karakteristična za njih same jeste vezana za događaje koji su navodno počeli na nebu 1844. godine, da preciziram, 22. oktobra.

 

Nekoliko ... Read more »

Views: 1192 | Added by: bibleboy | Date: 2013-03-28 | Comments (3)

Komitet za rešavanje problema iz Knjige proroka Danila

Predsednik generalne konferencije, Elder Figur, i Generalna konferencija, sazvali su Komitet za rešavanje problema iz Knjige proroka Danila, da pokušaju da nađu neke odgovore na ova pitanja. Komitet je zasedao pet godina. Proučavali su 45 pripremljenih dokumenata i završili tako što nisu našli ni jedan odgovor!

„U komitetu je postojala većina i manjinska grupa, ukupno 14 ljudi. Njih devet, većina, želela je da izda formalan izveštaj u kome ne bi pisalo ništa o problemima ili ikakvim pitanjima. Da se podsetimo, ime komiteta je Komitet za rešavanje problema iz Knjige proroka Danila. Oni su želeli da u izveštaju pišu samo one stvari koje će sve učiniti srećnim. Njih petoro je mislilo da je to pošteno. Nisu mislili da će crkvi poslužiti takav izveštaj. Većina je insistirala na „jednoglasnom" izveštaju u kome će stajati njihova imena - što ovima nije bilo po sav ... Read more »

Views: 1047 | Added by: bibleboy | Date: 2013-03-28 | Comments (0)

Revidirano čitanje Biblije je šokiralo Kotrela

Druga prilika za adventizam, da reši svoje doktrinalne greške došla je 1958.godine. Evo o čemu je razmišljao Kotrel: „ Meni je kao uredniku Asocijacije izdavača „Rivju end heralda", 1958.godine, pripalo da revidiram višegodišnje klasike „Bajbl ridingza" („Bible readings" (koji su se objavljivali skoro 100 godina)... Stare korice su se izlizale i bilo je vreme da se rade nove..Rivju end herald je mislio da bi bilo veoma poželjno da se Ridingzi usklade sa Komentarima (adventističkim) da ne bi bilo nekih neusklađenosti. Zapalo mi je da dođem do Danila 8:14, Svetinje i istražnog suda. Motale su mi se sve ove izjave Martina, i Barnhausa, i Lindzela, i Dehana, i drugih, i odzvanjale kao eho.....odlučio sam da ću pokušati da nađem načina d ... Read more »
Views: 707 | Added by: bibleboy | Date: 2013-03-28 | Comments (0)

Crkvi adventista sedmog dana su 1950. godine predstavljene dve zapažene prilike da priznaju greške u vezi sa doktrinom o Svetinji. Prva je došla kad se radila revizija Biblijsih komentara o Knjizi Danila, koju su radili Rejmond F. Kotrel, Don F.Nojfeld, i Frensis D. Nikol. U jednom obraćanju koje je otkriveno 1985.godine, Kotrel se seća burnih događaja gde „smo se borili" da razumemo osmu i devetu glavu proroka Danila, i pitali „šta da stavimo u Komentare"?

Kotrel je na kraju proverio kako neadventistički učitelji stoje i otkrio da ni jedan ugledni hrišćanski teolog nije prihvatio doktrinu o svetinji! Veoma ugledni evagelista, Volter Martin, proučivši biblijske tekstove koje su izneli adventisti je rekao: „Ni jedan od ovih tekstova nema nikakve veze sa nekim aktuelnim sudom. Ni gramatika, ni kontekst ne podržavaju ovakav sadržaj...(doktrinu hrišćanske adventističke crkve).....koji se oslanja samo na citate van konteksta. Greška adventista je da oni iz Biblije izvlače takve zalj ... Read more »
Views: 614 | Added by: bibleboy | Date: 2013-03-27 | Comments (0)

« 1 2 ... 59 60 61 62 63 64 65 »
Calendar
«  May 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Entries archive

Site friends
  • Create your own site


  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz